Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7615986 www.bgdnes.bg

Това е Нина! Най-ниската моделка

Аз съм и мажоретка, различна съм по хубавия начин, щастлива е хубавицата

Нина Попова е най-ниският български модел!

Красавицата, която е само 130 см, покорява няколко модни дефилета и дори може да се похвали с участие в най-мащабните модни форуми в света.

"Това е само хоби. Основната ми работа е в сферата на финансите, а чрез моделството си докарвам допълнителни доходи", сподели Нина пред "България Днес".

Реклама

Увлечението й по модата започва преди две години, но и до днес продължава да го прави в свободното си време. Въпреки това тя взима участие в едно от най-големите модни ревюта в Дубай и Париж.

"Съвсем случайно видях обява в интернет за модно ревю в Дубай и кандидатствах. Не съм мислила сериозно, че мога да участвам в ревю и ще ме изберат, защото събитието е международно и има манекенки от целия свят. Ревюто в Дубай беше на американската дизайнерка Мириам Чалек, която прави и линия дрехи за ниски хора", споделя пред вестника Нина.

Признава, че винаги се е интересувала от мода и тази страст съвсем естествено я отвежда на най-големите модни форуми в света. Категорична е, че не би приела моделството като сериозна работа, но с радост би поела бъдещи ангажименти и ревюта.

Красавицата е на 31 г., от Велико Търново, завършва магистратура финанси във Великотърновския университет, но има безброй хобита.

Всъщност Нина превзема не само котешката пътечка, но и киното. Българката участва в холивудска продукция "Секция Нула", режисирана от Люк Бесон. "Участвах в масова сцена в минифилм на Люк Бесон. От екипа ме потърсиха специално за ролята, защото им е трябвал точно такъв човек като мен. След края на снимките дойде да ни поздрави и благодари, дори се снимахме, но кадрите останаха в екипа."

Реклама

Това е първата подобна продукция, в която българката участва. Тя споделя, че с удоволствие отново би снимала с Бесон.

В холивудската продукция попада случайно, както и на модния подиум. Това не са единствените увлечения на хубавицата. Когато й остава свободно време, тя се изявява активно и като мажоретка.

Признава, че най-лудата си мечта осъществява преди време, когато скача с парашут. Разкрива, че би искала да има деца, но все още не е омъжена.

За съдбата си на нисък човек Нина споделя, че се е примирила и е щастлива. Заболяването е твърде сложно като наименование, казва, че е болест на костите, която се отразява на ръста.

"Като малка се притеснявах, но отдавна съм го приела, а когато хората видят, че съм приела състоянието си, се отпускат и не се притесняват от мен. Различна съм, но по хубавия начин. Благодарна съм за всичко в живота ми", констатира скромно великотърновката.

Реклама
Реклама
Реклама