Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7615994 www.bgdnes.bg

НЛО се завръща

Стефан Димитров и Мамалев събират генерацията на концерт в НДК

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Клуб НЛО" се завръща!

Любимите на редица поколения актьори се събират отново години след отпадането на шоуто от ефира. На 20 декември НДК ще се изпълни със забавните песни на комиците, сред които "Адвокате", "Калашников", "Свако Цако", "Ех, Канада", "Мале, страх", "Кръц", "Петък 13-и" и много други.

Новината съобщи пред "България Днес" Георги Мамалев. Едно от незабравимите лица на комедийното шоу за първи път открехва завесата на подготвяното мащабно шоу, по чиято реализация тепърва ще се работи от продуцентите на концерта.

Реклама

"Идеята е на композитора Стефан Димитров. През април той имаше юбилеен концерт в НДК и на коктейла след него се заговорихме, че нямаше време за изпълнение на забавните и сатирични песни на НЛО. Тогава Стефан ми сподели тази идея за самостоятелен концерт само с тези песни, който да бъде и жест към Велко Кънев и Чочо Попйорданов, които вече ги няма. Затова и мероприятието ще бъде под надслов "Спомен НЛО", разказа още пред "България Днес" Жоро Мамалев.

Пред усмихнатия актьор Стефан Димитров споделил, че "не иска песните на НЛО да се забравят и изхвърлят през прозореца". Тепърва ще се уточнява кои от актьорите ще бъдат поканени и ще вземат участие в концерта. Зрителите се надяват да видят на живо освен Мамалев и останалите любимци от малкия екран - Антон Радичев, Павел Поппандов, Мария Сапунджиева, Катето Евро, Теодор Елмазов, Мария Статулова и Димитър Рачков, който изгря именно в комедийното шоу като откритие на Мамалев.

Пред "България Днес" Катето Евро приветства идеята и сподели, че ако бъде поканена, с най-голямо удоволствие ще участва в шоуто.

Хумористичното предаване "Клуб НЛО" се излъчва по Канал 1 в периода 1996-2004 г.

Началото си води от 1981 г., когато е заснет филмът "Оркестър без име". С него изгряват и четири звезди - Велко Кънев, Георги Мамалев, Павел Поппандов и Катерина Евро. Те основават естрадната група "НЛО" през 1983 г. и имат огромен успех.

Тринадесет години по-късно, през 1996 г., те правят собствено телевизионно шоу, което наричат "Клуб НЛО". Излъчено е за първи път по Канал 1 на 24 май 1996 г. В него те канят и нови актьори: Антон Радичев (също участник в "Оркестър без име"), Петър Попйорданов и Мария Сапунджиева. Предаването се състои от скечове и песни, които предимно са пародии на злободневни събития.

Един от създателите на "Клуб НЛО" - Велко Кънев, почина от рак на гласните струни на 11 декември 2011-а. На 5 май 2013 г. ни напусна и Чочо Попйорданов.

"В концерта ще има специални моменти, посветени на скечовете и песните на Велко и Чочо. Те заслужават това", сподели още Георги Мамалев.

Реклама
Реклама
Реклама