Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7617714 www.bgdnes.bg

След ухапване от комар! Обезобразяват дете в Червен бряг

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния

Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"!

Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца. Само ден след като малката Евелин навършва три години, я ухапва насекомо. Детето се разчесва и ръката й леко се подува. Притеснените родители я водят в спешния център в града, за да я превържат. Всичко върви добре до следващия ден, когато майката Анелия Бухалова води дъщеря си отново при медиците, за да сменят превръзката й.

Реклама

"Беше вече друга смяна. Махнаха марличката, която беше залепнала на разчесаното място, което беше с големина на 0,50 ст. Лекарката почисти с риванол и след това на една марля сложи по дължина йодасепт на паста. Директно го постави върху ръчичката й. Детето изпищя и започна да рита. Едвам я удържах", разказва разтревожената Анелия.

Цяла вечер малката Евелин е неспокойна и не спира да плаче. Родителите й решават, че я сърби раната, защото минава. Сутринта детето отива на детска градина, но вдига висока температура и Анелия е принудена да я прибере по-рано.

"Извиках друга лекарка у нас да видим какво се случва. Когато махна превръзката, се уплашихме, защото пред нас се откри това, което виждате и вие на снимката. Заради некомпетентна лекарска намеса стигнахме до хирургическо лечение при животозастрашаващи инфекции на меките костни тъкани", споделя още Бухалова.

"България Днес" потърси за коментар медици от спешния център в Червен бряг, но до приключване на редакционния брой никой не отговори на обажданията.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама