Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7620183 www.bgdnes.bg

Вратарят Пирич герой в Словения

Кенан Пирич е спасителят на "Марибор"!

Медиите в Словения не пестят суперлативи за вратаря, който по чудо удържа обсадата на "Лудогорец" без да допусне гол.

Първият плейоф за влизане в групите на Лига Европа, игран в Разград завърши 0:0 и всичко ще се реши на реванша следващата седмица.

Реклама

"Пирич беше невероятен, казва халфът на "Марибор" Рок Кронаветер, цитиран от словенското интернет издание Vecer. - Резултатът от първия мач запазва нашите надежди и ние ще се борим докрай."

Всичко можеше да бъде различно, защото "Лудогорец" имаше куп възможности да реши всичко още в домакинския си мач, но Пирич просто заключи вратата си.

В щаба на гостите осъзнават невероятния си късмет и са щастливи от равенството.

"Със сигурност резултатът ме удовлетворява - признава треньорът на "Марибор" - Дарко Миланич. - Играхме срещу много силен отбор, а в последния половин час бяхме и с човек по-малко на терена. Вратарят ни и има основна заслуга за добрия резултат.

"Лудогорец" е фаворит да влезе в групите, но във футбола често стават изненади. Едва ли в реванша ще играем по различен начин."

Очаквано, наставникът на "Лудогорец" Стойчо Стоев

е разочарован от равенството.

"Доволен съм от играта, но не и от резултата - коментира Стоев. - Това, което не ни достигна, бе да вкараме гол. За съжаление, техният вратар се превърна в герой тази вечер.

Реклама

Вкараме ли попадение в реванша ситуацията коренно ще се промени. Имаме достатъчно добри играчи и ще преследваме докрай целта си.

В Разград отборът се стара и не даде възможност на "Марибор" сериозно да застраши нашата врата. Не можахме да вкараме гол, но има и такива мачове във футбола. Хубавото е, че има и реванш, в който може да си извоюваме правото да играем в групите на Лига Европа.

Реклама
Реклама
Реклама