Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7620381 www.bgdnes.bg

"Ливърпул" без Алисон още месец

Еврошампионът "Ливърпул" ще бъде без титулярния си вратар Алисон още близо месец. Бразилецът се контузи нелепо в първия кръг на Висшата лига, след като увреди прасеца си при изчистване на топката. В негово отсъствие като титуляр играе испанецът Адриан, който се превърна в герой при победата над "Челси" с дузпи за Суперкупата на Европа. Но в последния мач срещу "Саутхемптън" допусна глупава грешка, заради която "червените" допуснаха гол при победата с 3:2.
"Алисон се възстановява добре - коментира треньорът на вратарите в "Ливърпул" Джон Ахтерберг. - Опитваме се да подобрим нещата при него. Той може да тренира във фитнеса, без да натоварва контузения крак. Трудно е, но трябва да сме позитивни и да гледаме напред. Трудно е да се каже колко бързо ще оздравее. Това лято Алисон дойде в много по-добра форма, отколкото миналата година, затова разочарованието е голямо."
Надеждите в "Ливърпул" са Алисон да е готов за дербито с "Челси" на 22 септември. Дотогава титуляр ще е Адриан, а резерва 35-годишният Анди Лонерган. Утре "червените" ще бранят първото си място в класирането срещу втория "Арсенал". Дербито е на "Анфийлд", а преди него бившият играч на "артилеристите" Алекс-Окслейд Чембърлейн преподписа договора си с "Ливърпул".
От лагера на "Арсенал" последните новини са, че мениджърът Унай Емери твърдо няма да разчита на защитника Шкодран Мустафи и халфа Мохамед Елнени. На двамата ще бъдат търсени нови отбори още това лято.
"Те са страхотни футболисти, но се случи така, че и двамата не получават достатъчно игрово време - каза Емери. - А аз искам футболистите ми да бъдат щастливи. Говорих с тях няколко пъти за това. Те знаят, че за тях е по-добре да напуснат и да отидат в отбори, където ще имат възможност да получат водещи роли."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама