Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7621453 www.bgdnes.bg

Американец почина след употреба на електронна цигара

Пациент е починал след развитие на тежко респираторно заболяване, дължащо се на употреба на електронна цигара, съобщи БГНЕС.

Здравната агенция на щата Илинойс заяви, че починалият е на възраст между 17 и 38 години. Това се случва на фона на епидемия от болести в САЩ, която служителите свързват с използването на електронни цигари.

Реклама

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщиха в сряда за 149 души в цялата страна, които са се разболели от vaping. "Тежестта на заболяванията, които хората изпитват, е тревожно и трябва да кажем открито, че използването на електронни цигари и vaping може да бъде опасно.", казва директорът на отдела за обществено здраве в Илинойс д-р Нгози Езике в изявление.

Той добави, че служители от центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) са пристигнали в Илинойс, за да помогнат в разследването на смъртта на пациента, както и в разследването на 22 случая на белодробни заболявания, свързани с vaping в щата. Засегнатите са имали симптоми, включително кашлица, задух и умора, както и някои случаи на повръщане и диария.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама