Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7625000 www.bgdnes.bg

Хисарския поп след загубата на съпругата си: Всеки ден поплаквам на гробищата

"Всеки ден съм на гробищата и си поплаквам. Много обичах и уважавах тази жена."
Това сподели с огромна тъга пред "България Днес" обичаният изпълнител Димитър Андонов, познат с творческия си псевдоним Хисарския поп. Преди около месец неговата съпруга Мария почина и той продължава да скърби за тежката загуба. Двамата бяха заедно повече от половин век.


"Тя беше най-големият ми критик. Правя песен в звукозаписното студио и първо тя я слуша. Казваше ми: "Андонов, това ми харесва", и едва тогава популяризирах песента. Много ми липсва, но животът продължава. Имам деца и внуци, които сега са голямата ми радост. За тях живея", откровено призна пред вестника Хисарския поп.
След кончината на съпругата си певецът отменя ангажиментите си, но в началото на септември отново ще има изяви - и то в три поредни дни на различни места в страната. "Знам, че Мария няма да ми се сърди, че продължавам да пея. Ще се радва, че съм успял да се запазя. Здравето ми е добре, не се оплаквам. Кръвното ми е 120/80, точно каквото беше в младежките ми години. Затова и хората, като ме питат, им казвам: "Добре съм", каза още Андонов.
Хисарския поп е щастлив, че през всичките тези години жена му е била до него и в добро, и в лошо и не го е изоставила. Точно преди година той направи пред "България Днес" прочувствено обяснение към нея: "Златна жена имам! Тя управлява цялото домакинство, тя разпределя бюджета, тя върши всичко. Като изкарам някой лев хонорар от участие, веднага й давам парите. Тя ги разпределя правилно. Няма друга такава къщовница като нея. Като пея по кръчмите, идват млади и засукани момичета да се снимат с мен. По 40-50 снимки си правят на вечер с мен. Но жена ми не ревнува, тя ме разбира напълно".
Макар че вече се чувства по-добре, в първите дни след кончината Хисарския поп бил много разстроен. "Бях cъкрушeн, ръцeтe ми трeпeреха, нe мoжех дa пишa. Отложих вcичките си учacтия зa извecтнo врeмe, защото бoлкaтa и зaгубaтa ca гoлeми", признава изпълнителят. Преди повече от 15 години Мария получава инсулт, но се възстановява, а Димитър се грижи неотлъчно за нея.
В момента освен професионалните музикални ангажименти на неговите плещи са и грижите за семейното им хотелче в Хисаря. Той се надява повече хора да му гостуват, за да не остава за дълго време сам.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама