Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7644632 www.bgdnes.bg

Слави почва в кабеларка

Трифонов не заставал зад никой в политиката, засега

ТВ-1 ще излъчва две шоута на Дългия - развлекателно и политическо

Слави Трифонов започва да излъчва в кабеларка, научи "България Днес".

ТВ-1, която излъчва в интернет, ще е първата, която ще приюти Дългия за неопределен период от време. Според слуховете Трифонов вече прави сухи тренировки и ще започне с излъчването на "Шоуто на Слави" и друго политическо шоу още от 16 септември. Според други източници обаче началото на новия тв сезон за Трифонов и компания ще е 30 септември.

Екипът на най-популярния тв водещ си остава същият, като дори и "Ку-ку бенд" ще продължи с музикалните си участия в шоуто.

Реклама

Междувременно Дългия е привикал хората си, на които било съобщено, че предаването и шефът им засега не застават зад никоя политическа сила. "Сам съм, засега не заставам зад никой. Но това може да се промени, ако реша", обяснил Трифонов.

Човекът, който подава ръка на Слави Трифонов за втори път, е инж. Румен Ковачев. Преди 20 години той основава "Телевизионна къща ТВ1" и започва упорито да изгражда и надгражда дейността на фирмата си. Така до днес, когато ТV1 Broadcast Company вече притежава най-модерните на Балканите HD подвижни телевизионни станции, две DSNG, покриващи изискванията на УЕФА за най-високо качество на сигнала, съвременни телевизионни студия, камери и монтажни станции.

Познанството на Слави Трифонов с Ковачев датира отпреди повече от 20 години. Двамата се познават още от работата на Слави в "Каналето". След като генералната директорка на БНТ Лиляна Попова гони гологлавия шоумен от "Сан Стефано 29" и преди да го приемат в Би Ти Ви, всички преки предавания на "Хъшове" прави ТВ-1.

"Още тогава знаех, че Слави ще успее - казва Ковачев. - Не се отчайваше пред трудностите и изглеждаше страховит и в най-трудните моменти. Винаги е знаел как да владее хората. Колегата му в Каналето Камен Воденичаров е добър актьор, но някак не може да викне и никой няма респект от него. Както се казва, на Слави просто не можеш да откажеш", категоричен е Ковачев.

Примата на родната естрада Лили Иванова също ползва техниката на инженера.

В момента ТВ-1 е най-добре оборудваната частна телевизионна къща за предаване в ефир на събития на открито. Собственост на ТВ-1 е най-големият за страната телевизионен кран (т.нар. пантограф), чиято височина може да достигне 12 метра. Втората и по-модерна станция Ковачев оборудва преди години. Цената на техниката надхвърля половин милион лева, твърдят хората от бранша. Най-големият проект, осъществен с цифровата машина, е излъчването на операта "Княз Игор" от площад "Батенберг" в София преди две години. За него ТВ-1 печели награда на телевизионния фестивал "Златната Албена".

Реклама
Реклама
Реклама