Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7645873 www.bgdnes.bg

Ученик на Гордън Рамзи ВАРИ чорба в Златарица

Ученик на световноизвестния готвач Гордън Рамзи показа завидни умения в правенето на чорба. Шеф Пламен Стамов и британецът се запознават по време на лов в Сърбия. Родният кулинар се пусна в състезание по варене на градинарска чорба, което се проведе на фестивала в Златарица.
"Мен Гордън Рамзи ме е учил на тънкостите в занаята. В чорбата има лук три вида - червен, жълт и бял, има и праз. В казана има чесън, червен и зелен пипер, златаришка капия, бамя, моркови, картофи, тиквички, зрял боб от сорта "Райкин", грах от шушулка. Всички зеленчуци сме си ги отглеждали ние, ловците, в нашите градини, затова са био. Билките в чорбата са 14 и всичките са брани в Балкана. Обаче тайната е в китката тученица, дето съм сложил. Това е най-здравословното нещо", казва шеф Стамов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама