Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7647909 www.bgdnes.bg

Шумахер се лекува тайно в Париж

Има ли нова надежда за живота на Михаел Шумахер?

Легендарният пилот от Формула 1 е бил докаран в болница в Париж за тайно лечение, пише френското издание "Паризиен". Седемкратният световен шампион е приет в елитната клиника "Жорж Помпиду" се намира под грижите на прочутия кардиолог Филип Менаш.

Шумахер се възстановява повече от 5 години след инцидент при каране на ски.

Лечението се провежда при абсолютна секретност и почти нищо не е известно за реалното му състояние в момента. "Паризиен" твърди, че през пролетта на тази година той е посетил парижката болница още два пъти, като е пристигал с хеликоптер от Швейцария. Не е ясно дали и тогава Шуми е лекуван от доктор Менаш, както и дали посещенията ще продължат.

Реклама

Сега прочутият лекар се е заел лично с процедурите. Те са започнали в понеделник вечерта и ще продължат през целия ден във вторник. Става въпрос за терапия със стволови клетки, която струва милиони евро. Очаква се утре бившият пилот от Формула 1 да бъде изписан да се прибере в дома си в Женева.

С този метод се гарантира единствено, че Шумахер няма да пострада от евентуални възпаления, причинени от факта, че той е прикован към инвалидна количка.

Но надеждите на семейството му са с тази терапия да се постигне и процес на възстановяване на загубените клетки заради инцидента.

По този начин той ще може да направи огромна крачка напред във възстановяването си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама