Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7648125 www.bgdnes.bg

Големият режисьор Теди Москов разкри: Ивайло Христов става Фелини

Камен Донев е "наивник от Неапол", а Мая Новоселска - Чарли Чаплин

Режисьорът Теди Москов е силно повлиян от италианското кино и култура и често получава вдъхновение от техни филми, които преработва в театрални представления. В последния му проект ще участва и актьорът Ивайло Христов, който ще влезе в образа на Федерико Фелини. Новото представление на Теди Москов е посветено на 100 години от рождението на италианския режисьор, съобщи самият Теди преди дни на "Аполония 2019" в Созопол. По думите на Москов той вече е получил съгласие от директора на театър "Българска армия" Мирослав Пашов, че театърът ще продуцира представлението, което ще се реализира през ноември 2020 г. и изисква специална сценична механизация.

Москов сподели, че не за първи път преработва италиански ленти в театрални представления. Той обясни, че винаги променя сюжета, но стъпва върху образите, опитва се да ги дообогати и сменя имената и пола на своите герои, както и заглавията на произведенията.

Реклама

Друг предстоящ проект, в който са се съгласили да участват Ивайло Христов и Камен Донев, е спектакъл, направен по филм на Еторе Скола - "Наивници в Неапол", който според Москов е един от най-великите комедийни филми. Вълнуващ проект, за който се е спрял режисьорът, е и намерението му да трансформира филма на Чарли Чаплин "Светлините на града" в драматургия за женски образ, който ще бъде изигран от съпругата му Мая Новоселска, определяна на няколко големи фестивала като "Чаплин в пола".

На въпроса каква е цената на успеха за него, Москов отговори, че е платил със здравето си и е спечелил малко повече пари по време на работата си е Германия, отколкото би могъл да изкара у нас. По време на ангажиментите си там режисьорът изпадна в кома за 45 дни, след като претърпя катастрофа с кола на пешеходна пътека. Според Москов, ако се направи един технически адекватен на съвременните разбирания театър в Созопол, морското градче би могло да се превърне в световен притегателен център за култура и изкуство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама