Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7653375 www.bgdnes.bg

"Левски" без Костов до Нова година

"Левски" може да остане без Станислав Костов до Нова година!

Голмайсторът на "сините" и Първа лига за миналия сезон ще бъде опериран. Това стана ясно след медицинските прегледи в Мюнхен. Нападателят има леко разкъсване на сухожилието на аддуктора. Това означава, че няма как да мине без хирургическа интервенция. Тя ще бъде извършена директно в Германия. След нея Костов ще остане там още няколко дни за наблюдение.

По предварителни сметки той няма да може да тренира поне шест седмици. Това означава минимум до средата на ноември. От треньорското ръководство със сигурност няма да прибързват с включването му в игра. Така по всяка вероятност Костов ще е напълно здрав и готов за игра за старта на зимната подготовка.

Реклама

Нападателят не е играл от 1 август. Тогава той взе участие в реванша с кипърския АЕК (Ларнака) за Лига Европа. Преди това той няколко месеца бе на терена, но благодарение на обезболяващи инжекции. След отпадането от евротурнирите бе взето решение Костов да се подложи на лечение. Надеждата бе, че ще се възстанови само с медикаменти и физиотерапия. Това не стана и се стигна до операцията.

При неговото отсъствие изборът на треньора Петър Хубчев за върха на атаката се свежда до Найджъл Робърта и Дени Алар. За момента първият се представя далев по-добре. Все пак срещу "Черно море" утре най-вероятно титуляр ще е австриецът. Причината е, че Робърта бе зает с националния отбор на Кюрасао. Там той бе подложен на огромен стрес - един от съотборниците му почина в стаята си. Затова най-вероятно няма да започне от първата минута срещу варненци.

Това може да направи Николай Михайлов. Той е близо до завръщане в титулярния съста поне за този мач. Милан Миятович, който го измести в началото на сезона, бе с националния отбор на Черна гора за евроквалификациите. Затова може да бъде оставен на пейката срещу "Черно море". Това ще даде шанс на Михайлов, който все още не е пазил в официален мач този сезон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама