Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7657192 www.bgdnes.bg

"Левски" бележи най-много

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев от години е определян като върл почитател на дефанзивния футбол. Фактите показват друго, откакто е начело на "сините".

Футболистите му имат най-добрата голова разлика в Първа лига "+13". В деветте кръга досега те са отбелязали 20 попадения. Получили са 7. Единственият отбор, който се е разписвал повече пъти, е "Локомотив" (Пд). Футболистите на Бруно Акрапович са вкарали 21 гола, но и са получили 14. Така показателите им като цяло са доста по-лоши от тези на "Левски". Водачът в класирането "Лудогорец" е отбелязал 14 попадения. В момента "орлите" са на точка пред "сините".

Реклама

Още един факт променя представите за предпочитанията на Хубчев към защитната игра. "Левски" не е вкарвал толкова много голове до 9-ия кръг от пет години насам. В предишните сезони най-доброто постижение на "сините" е 17 попадения (2018/19 и 2016/2017). Най-слабо са се представяли нападателите през есента на 2015 година - само 9 гола.

Най-точен мерник до момента от "Левски" има новото попълнение Найджъл Робърта. Холандецът вече има пет попадения в Първа лига на сметката си. При победата над "Черно море" с 3:0 той се разписа в четвърти пореден мач на своя отбор.

"Като цяло превъзхождахме през целия двубой, нямаше паника, нямаше голям натиск - сподели Хубчев след успеха над варненци. - Съгласен съм, че през първата част свършихме по-голяма част от работата. В никакъв случай не сме пестили сили, ние не можем да пестим сили. При 3:0, ако тръгна да казвам какво не ми е харесало, много хора ще си кажат: "Този пък на какъв се прави, какво иска повече". Така че няма да казвам нищо. Не сме перфектни, знаем го много добре. Искаме да вкараме духа и желанието за победа. Благодарение на 100% на тези футболисти, които са в съблекалнята, "Левски" има тези точки сега. Чисто физически сме готови за сгъстен цикъл, но ме притеснява друго нещо... Ще го запазя за себе си."

Хубчев сподели, че Нуно Рейш е почувствал болки в бедрото на загрявката. Португалецът е играл на инжекции в предишните мачове. Затова е решено да не се рискува здравето му, а вместо него да излезе Холмар Ейолфсон. За исландеца това беше първи мач като титуляр от близо година. Той получи тежка травма именно срещу "Черно море" в двубой за Купата на България.

"Имах възможност да го кажа вече - при Холмар притеснението е само в липсата на игрова практика. Само това. В общата ни работа успях да се запозная в детайли с него. Холмар е уникален характер", категоричен е Хубчев.

Самият Ейолфсон заяви, че със съотборниците му ще се постараят да продължат да печелят точки, за да завършат сезона на върха.

"Това бяха първите ми 90 минути в официален мач - каза той. - Бе истински тест за мен, затова съм щастлив. В последните месеци чувствах, че съм все по-добре с всеки изминал ден, но се нуждая от мачове, за да вляза във форма. Имаме доста добър отбор през последните два сезона. Сега е различно, трябва да работим много здраво. Имаме млади обещаващи играчи, които получават шанс и го използват добре до момента. Искаме да сме на върха, харесва ни там. Просто трябва да продължим по този път, важно е да спечелим колкото се може повече точки до края на сезона и след като дойдат плейофите, да се възползваме от шансовете си."

Голове до IX кръг

сезон голова разлика

2014/2015 12:10

2015/2016 9:6

2016/2017 17:3

2017/2018 14:3

2018/2019 17:5

2019/2020 20:7

Реклама
Реклама
Реклама