Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7660160 www.bgdnes.bg

Роджър Федерер обмисля да спре с тениса след "Уимбълдън" през 2020-а

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер може да сложи края на кариерата си след "Уимбълдън" през 2020. Швейцарецът вече е обсъдил темата със своя екип, но все още не е взел решение дали ще играе и след турнира на британска земя, предаде bTV.

При последното си участие там Маестрото стигна до финала, но загуби от Новак Джокович в петсетова битка. Тогава Федерер пропиля два мачбола и не успя да спечели "Уимбълдън" за девети път.

Реклама

"Пред стои въпросът дали да продължа да олимпийските игри в Токио. Обсъдих го с моя екип, както и със съпругата ми Мирка, и ще взема решението до няколко седмици", заяви бившият №1 в света.

Вероятната причина Федерер да отлага отказването може би е, че той никога не е печелил олимпийската титла на сингъл. Маестрото има един загубен финал - от Анди Мъри през 2012 г.

Федерер ще удължи почивката си и ще започне да се готви за новия сезон в средата на декември, като със сигурност няма да бъде готов на 100% за първия турнир от календара на АТР. Швейцарецът обяви, че целта му е Australian Open.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама