Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7661890 www.bgdnes.bg

Белнейска приета в болница

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона

Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание

Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания. Фани е приета преди броени дни в болница. Жената развива диабет от стреса след загубата на дъщерите си. Тя претърпява и няколко операции, от които се възстановява и до днес, научи "България Днес".

Реклама


"Ако ми падне убиецът Мартин Трифонов, ще го режа с бръснарско ножче къс по къс и ще сипвам в раните му сол. Да изпита това, което моето дете Криси е изпитвала, когато е умирала".
Тази брутална вендета е подготвила за жестокия килър от село Сотиря Милка Георгиева, баба на малката Кристин. Детето бе зверски изнасилено и убито от 21-годишния Мартин Трифонов. Срещу младежа са повдигнати три обвинения. Той ще отговаря пред Темида за блудство, изнасилване и убийство. Настанен е в болница, тъй като при залавянето му оказва съпротива и е ранен от полицията.
Часове преди в парламентарната правна комисия да бъдат разгледани промените в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани със съкратеното съдебно следствие, пред сградата на Народното събрание близки на жертви се събраха на мълчалив протест. Те представиха документ с 11 искания. Почернените роднини настояват да отпадне възможността на брутални престъпници да намаляват своите присъди при признаване на вина.


След жестокото убийство на Криси в село Сотиря бе организирана национална подписка. Общо 15 882 души са подкрепили искането за доживотен затвор на Мартин Трифонов, разкри бабата на малката Криси. Тя бе сложила подписката в розовата раничка на детето, която трябвало да носи тетрадките й на първия учебен ден.
"Събирането на подписи не е приключило, то ще продължи, докато делото на убиеца на Криси влезе в съда", заканва се почернената баба.
"Получихме морална подкрепа от хиляди хора. Благодарим им, че са зад нас в името на Криси, за да направим така, че такива педофили да не съществуват. Настояваме за доживотен затвор за убиеца на Криси и всички останали жестоки престъпници", настоява Георгиева.


"Не е човешко това, което е причинил на Криси, на тази малка душичка. Нашите деца не са играчки за педофили", категорична е почернената жена.
Протестиращите настояват държавата да спре да издържа затворниците. Те трябва да работят, за да заслужат постелята и храната си, искат почернените близки.
"Криси беше едно весело, общително дете. Прекрасно, щастливо, усмихнато, лъчезарно, възпитано, културно, умно... не заслужаваше тази съдба", натъжени са близките й. За убиеца й Мартин са категорични, че е бил закоравял престъпник и преди да посегне на малката Криси.
"Той винаги гледаше да краде от някъде, дрогиран, пиеше на ден по 10 енергийни напитки. Дори е бил 15 дни в национално издирване, но никой от селото не бе предупреден и той си жевееше необезпокояван сред нас. Той е съден и лежал в затвора за друго посегателство. Нападнал е и стара баба", разкриват близките на 7-годишната Криси.

Почернени родители искат възмездие

Сред организаторите на мълчаливия протест пред парламента бяха Георги и Ваня Министерски. Те загубиха дъщеря си Дарина и внучка си Никол. Обвинен за двойното убийство е Викторио Александров, баща на бебето и бивш приятел на младата майка.
Пред Народното събрания бяха и родителите на Цветомир Христов. Младежът бе зверски пребит от трима души. Виновните бяха осъдени на 3 г. затвор.
Да подкрепят каузата се присъединиха и близките на студентката от Велико Търново Вероника Здравкова. Убиецът й Илиян Здравков получи 30 години затвор, след като призна вината си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама