Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7663177 www.bgdnes.bg

Пловдив става домакин на престижното Международно състезание по функционален фитнес PLOVDIV THROWDOWN advertorial icon

За трета поредна година спортен клуб MoVe Team е организатор на едно от най-зрелищните състезания под тепетата Plovdiv Throwdown. Събитие, което в последните две години се превърна в най-голямата атракция за всички любители на силовия спорт и събира стотици погледи към състезателите си.

Двудневното фитнес състезание по функционален фитнес и кросфит PLOVDIV THROWDOWN тази година ще се проведе на 20-ти и 22-ри септември, а мястото е Централния площад в града. Точно 160 спортисти от 12 държави от ще се борят за място във финалната фаза, като всяка година участниците става все повече, обясняват организаторите на проявата.

По думите на Момчил Лупов, който е част от спортен клуб MoVe Team тази година те отново ще бъдат разпределени в шест дивизии – професионалисти мъже, професионалисти жени, любители мъже, любители жени, тийнейджъри до 20 години и ветерани над 35 години. Входът за всички, които искат да се запознаят отблизо с атлетите и препятствията и да усетят тръпката от надпреварата, е безплатен.

Наградният фонд тази година е 10 000 евро и ще бъде разпределен между победителите в различните категории. Освен пари, като поощрение за първенците са предвидени и много предметни награди.

Безпогрешната оценка за представянето на кандидатите, изправили се един срещу друг, ще бъде дадена на екип от сертифицирани съдии, сред които главен арбитър ще бъде Петър Джамбазов. Неговият глас ще бъде решаващ в битката на финала за най-комплексен атлет.

PLOVDIV THROWDOWN обхваща дисциплини, свързани с атлетика, гимнастика, вдигане на тежести, гребане на гребни тренажори, упражнения с дъмбели, катерене по въже, дърпане на шейни. Заради това богато разнообразие, публиката често остава омагьосана и се случва така, че понякога зрител се превръща в състезател.

Реклама
Реклама
Реклама