Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7680659 www.bgdnes.bg

Българка млати вдовицата на английски любовник с чайник

9,5 години затвор за нашенката на Острова

Гергана Георгиева била обсебена от Джералдин, съпруга на режисьора Майкъл Уинър

Жестоко пребита с чайник и метална щанга по главата е вдовицата на известния режисьор Майкъл Уинър - Джералдин. Атаката не е извършена от закоравял бандит, който опитва да открадне пари и ценности, а от крехката българка Гергана Георгиева, шокирани са властите в Англия.

Реклама

Нашенката нахлува в жилището на вече покойния си любовник през 2015 г. Гергана планира цели 2 г. атаката, а целта й била отмъщение. Причината за омразата се оказва завещанието на режисьора бохем, от което любовницата е премахната и остава без стотинка след смъртта му, твърдят разследващите.

Гергана Георгиева е изправена пред съда за бруталното нападение и е наказана сурово. Тя ще лежи в затвора 9,5 г. След излизането си оттам до края на живота си не може да доближава вдовицата Джералдин на по-малко от 100 м, категорични са магистратите.

Атаката е осъществена на 9 октомври 2015 година. Мястото е луксозният пентхаус за 4 милиона долара, в който живее вдовицата на Майкъл Уинър. 77-годишната тогава Джералдин излиза от дома си, за да изхвърли боклука, около 19,00 часа. Облечена с пижама, има ролки на косата.

Нападната е от елегантно облечена жена с тъмна перука, шапка, дълго черно палто и обувки на висок ток. Дегизирана бандитка завлича Джералдин обратно в дома й. Завързва я със свински опашки и я поставя да лежи с лице към пода в кухнята.

"Имаше акцент. Не можех да разбера какво ми казва, в крайна сметка чух да казва "Фабрис и Джулиан (синовете на Джералдин от втория й брак с издателя Едуард Вайс) ме изпратиха да те убия", казва Джералдин в съда.

Пострадалата разкрива, че първоначално си помислила, че са я сбъркали с някой от съседите й милиардери, и казва: "Имате грешка, защо идвате при мен, аз не съм милионер", казва жената на нападателката.

Реклама

"Два пъти опитах да се защитя, опитах да ударя главата й в стената. Взех един чайник, който бе на плота в кухнята, но разбира се, тя бе много по-млада от мен и много по-силна", спомня си Джералдин.

Възрастната жена е удряна освен с чайника и с метална щанга, изтезавана е в продължение на часове. 30 шева са нужни на лекарите, за да закърпят нараняванията по главата. Охранителната камера заснема, че Гергана си тръгва от тузарската кооперация чак в 1,00 часа след полунощ.

Единственото, което помогна на Джералдин да остане спокойна според нея, са практикуваните йога дихателните техники. Тя си припомня: "Просто дишах. Какво друго ще правиш? Просто искаш тя да си отиде, да излезе, да вземе нещо, просто да излезе", разкрива за ужаса, който е изпитвала жертвата.

Джералдин се опитва да викне помощ, но нападателката забива токче в рамото на жертвата си и заповядва:

"Млъкни, или ще те намушкам", казва Гергана. Джералдин си спомня, че това са едни от малкото думи, които е чула от своята нападателка.

Гергана отмъква от дома ценности, пари и предмети на изкуството за 300 000 паунда. Отмъква със себе си и предмети със сантиментална стойност - снимки с любимия й.

"Простих й. Имам по-важни неща в живота си. Имам толкова късмет, че имам прекрасни деца, прекрасни приятели, какво още ти трябва в живота? Да си признаем, тя не можеше да ми го отнеме", казва пребитата жена.

"Когато си тръгна, тя каза: "Не се обаждайте на полицията, иначе ще трябва да погледнете през рамо до края на живота си".

Въпреки заканата вдовицата веднага се обажда на униформените и започва разследване. Българката е заловена, след като й е направен капан. Полицай под прикритие се представя за купувач на часовник, откраднат от дома на вдовицата.

Гергана твърди пред разследващите, че именно вдовицата Джералдин е виновна за смъртта на любимия й. Обвинява я, че вуду кукли и магия са довели до чернодробните проблеми, станали причина за смъртта му през 2013 г. Признава си, че е влязла в дома й, но твърди, че Джералдин сама се наранила, докато тя опитвала да я успокои.

Вечерят с Мадона и Гай Ричи

Гергана Георгиева и режисьорът Майкъл Уинър се запознават през 1995 година.

Четири години по-късно двамата са двойка. По това време Уинър е на върха на славата. Има богатство за над 75 милиона паунда. Притежава десетки лъскави автомобили, сред които екземпляри като "Ролс-Ройс", "Бентли" и др. Голяма част от богатството му е похарчено по любовници, към които е изключително щедър. Сред приятелките са Джени Сигроув и Ванеса Паради.

По време на любовта с българката Уинър праща сина й Райън в частно училище, води я в най-добрите хотели в света, често летят с неговия "Конкорд", запознава я с десетки филмови звезди. Вечерят с Мадона и тогавашния й съпруг Гай Ричи. Гости са на сватбата на актьора Роджър Мур в Монте Карло. Разделят се през 2002 година. Твърди се, че Гергана го зарязва, тъй като отказва да вземе сина й Райън на една от тузарските им почивки.

Реклама
Реклама
Реклама