Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7685408 www.bgdnes.bg

Пращат мулат в лудница, той бяга от съдебна зала

Магистрати решават по молба на близките

Реймънд Мгуни е обвинен, че заклал брат си и го изхвърлил през терасата през 2014 г.

Щом чува, че го изпращат в лудница, от залата на Софийския районен съд се изпарява нигериецът Реймънд Мгуни. След десетдневно издирване мулатът е заловен край Етрополе, съобщават от полицията.

Реклама

Реймънд е син на българка и нигериец. Висок е 190 см и с тъмна кожа заради бащиния ген. Родителите му са разведени, а майка му Евгения се омъжила повторно и живее в Луковитско, разкриват близки до семейството.

Реймънд попадна в криминалните хроники през декември 2014 година. Тогава той бе обвинен в убийството на по-големия си брат Томи. В ранните часове на 8 декември под терасата във вътрешния двор на сграда, намираща се на столичния бул. "Македония", е намерено тяло. Незабавно са извикани екипи на полицията и Бърза помощ. За нещастие, 27-годишният младеж е издъхнал часове по-рано и пристигналите медици само констатират смъртта му.

Криминалисти незабавно започват разследване за убийство, тъй като по трупа са забелязани няколко прорезни рани. Бързо като заподозрян е привлечен по-малкият брат на Томи - Реймънд. Съседи разкриват пред ченгетата, че са вдигнали ръце от двамата мулати. Те буйствали и постоянно тормозели комшиите си на столичния булевард "Македония". Братята постоянно се карали. Реймънд често крадял от близките магазини, от които често взимал и на вересия. По-големият му брат Тони, на 26 години, бил по-кроткият от двамата.

Жестоката разправия, довела до фаталния край, между двамата братя се разиграва вечерта на 7 декември. Според разследващи причина за свадата са наркотици. Разярен, Реймънд грабва кухненски нож и мушка 8 пъти брат си по лицето и шията му. Фатален се оказал ударът, който прерязал трахеята му. След като Томи издъхва, Реймънд решава да се отърве от трупа му, изхвърляйки го от 4-ия етаж. Тялото е открито от съседи на следващата сутрин.

Екшънът с бягството на Реймънд от съда се разиграва миналата седмица. Мгуни е докаран пред магистратите заради дело за принудително лечение, образувано по молба на негови роднини. Според тях младият мъж имал нужда от лечение в психиатрия, но упорито отказвал.

Щом чува магистратите да разпореждат да бъде отведен в психиатричната болница в Карлуково, Реймънд си плюе на петите и духва в неизвестна посока, а никой от присъстващите не успява да го задържи.

Реклама

Мулатът веднага е обявен за издирване, но близо седмица няма следа от него. Мгуни е открит и задържан на 24 септември от служители на полицейското управление в Етрополе. След това е бил отведен в столичния център за психично здраве "Проф. Н. Шипковенски". Мгуни ще бъде пратен за лечение в Курило, допълват от полицията.

Директорът на клиниката в Курило Цветеслава Гълъбова разкрива, че такива случаи ставали често, а причината е, че нямало назначена охрана за психичноболните, когато се явяват на дела. От друга страна, съдебната охрана също отказвала съдействие, тъй като нямали такива указания. Гълъбова разказа пред "Трафикнюз", че само преди месец друг пациент, бягайки от залата, толкова силно ударил придружителя си, че се наложило той да бъде опериран заради получените травми.

Реклама
Реклама
Реклама