Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7686566 www.bgdnes.bg

Топ неврохирургът доц. Зафер Токташ с безплатни консултации в София advertorial icon

Поради големия интерес и множеството запитвания от пациенти от цялата страна, авторитетният неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще гостува отново в София на 18-19 октомври 2019 г. Пациенти с мозъчни тумори и гръбначни заболявания, които се нуждаят от второ мнение или се интересуват от лечение в чужбина, ще имат възможността да се консултират безплатно със специалиста. Доц. Токташ ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Доц. Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е продължил и докторантурата си. Автор е на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и е един от най-авторитетните специалисти в южната ни съседка за лечение на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, сколиоза и гръбначни деформации. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“, където разполагат с Center of Excellence за лечение на сколиоза.

Тумори на главния и гръбначния мозък

Мозъчната хирургия изисква голяма прецизност, затова и в последните години от 20-и век се наложи понятието микрохирургия. В наши дни неврохирурзите работят над методи за свеждане до нула на грешките по време на операция. Съвременната апаратура за диагностициране и лечение на тумори вече позволява с милиметрична точност да се установят данни, необходими за планиране на ефективна терапия, като вид и стадий на тумора, наличие и локализация на разсейките. Тези възможности са от голяма полза както за лекарите, така и за болните.

С помощта на технологиите за интраоперативно сканиране и навигация е възможно хирургът още по време на самата операция да проследява каква част от тумора е почистил. Апаратите за томография и ангиография също се използват на място в операционната. Или казано накратко, в съвременните болници е възможно почти всички радиологични изследвания да се прилагат и в операционните зали. Все по-често намира приложение и методът на мониториране на нервната система по време на операцията. Това създава добри предпоставки за предотвратяване на вероятни увреждания, включително парализа след мозъчна операция.

Гръбначна хирургия и микрохирургия

Технологичните нововъведения в медицината доведоха до революционен напредък в областта на гръбначната хирургия през последните години. Например при дископатия, когато се налага хирургична намеса, до засегнатия участък се достига през кожен разрез от 1 – 1.5 см, като се работи със специален микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният метод е приложим както при един, така и при повече засегнати прешлени. Той е предпочитан от пациентите заради предимствата си, като например минимален белег след интервенцията, бързо възстановяване на тъканта, възможност за прохождане 6-8 часа след операцията и връщане към нормален живот след 15-20 дни възстановителен период.

Желаещите да се възползва от възможността за безплатна консултация с доц. д-р Зафер Оркун Токташ в София на 18-19 октомври трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402. Консултациите се извършват въз основа на наличните медицински документи и не включват медицински прегледи на място.

Реклама
Реклама
Реклама