Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7689643 www.bgdnes.bg

Ромът с БГ паспорт, изнасилил момиче в Германия: Ще изчукам и майка ти!

14-годишният Георги С. ръси цинизми, рапирайки на развален немски

"Получих добра оценка от теб. Ще изчукам и майка ти, нека дойде!" Тези цинични думи са на 14-годишния Георги С., обвинен в изнасилването на момиче с умствена изостаналост в северозападния германски град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Хлапакът се изживява като рап звезда в скандален видеоклип, заснет с джиесем от негов приятел. Георги С. реди куплети на развален немски език, ухилен до ушите. Гнусното изпълнение е допълнено от неритмично подрусване и размахване на запалена цигара. Скандалните кадри бързо набират популярност и са на път да взривят обществото в Германия.

Реклама

"Ще те осакатя", "Жив няма да излезеш", "Да се съберем и да го намерим", това са част от стотиците брутални закани, които германци сипят като коментари във Фейсбук, където е споделено скандалното видео.

Ромът с български паспорт в момента се намира в специализирано заведение за деца престъпници в Германия. Родителите на Георги са на път да бъдат принудително изгонени и върнати в България, но това очевидно не е помрачило настроението на невръстния бандит.

Бруталното престъпление, за което Георги бе затворен, се разигра на 5 юли т.г. в малкото немско градче Мюлхайм на Рур. Хлапакът се шляе с още четирима свои приятели, двама от които негови набори, другите едва на 12 г. Забелязали момичето, което е с лека умствена изостаналост. Заприказвали я. Помолили я по-късно вечерта да ги придружи до площадка в гориста местност. Там я ударили, повалили и изнасилили.

Главният заподозрян за гаврата е именно 14-годишният Георги. С. Той е арестуван и оттогава се намира зад решетките. Останалите четирима хлапаци са освободени, но все още под зоркото око на местните ченгета.

След избухналия скандал съдът в германският град Мюлхайм на Рур поиска да се започне процедура за прогонване от страната и на петте семейства, чиито деца са участвали в гаврата.

Говорителят на града Фолкер Вибелс заяви, че трябва да бъде намерен начин семейството на основния обвинен да напусне Германия. Срещу тях е започната процедура за ограничаване на правото им на свободно придвижване, каквото се полага на граждани от ЕС. От това право се възползват всички граждани от ЕС в първите 5 години след преместването си, след което, за да продължат да го ползват, трябва да докажат, че получават доходи.

Реклама

"Не е нужно тези доходи да са големи или достатъчни за прехрана, стига и минимална заетост. Бащата на обвинения е представил трудов договор. Разследващи отиват на място във фирмата, посочена от документа. "Не познавам такъв човек!", категоричен бил пред униформените собственикът на дружеството. Затова договорът е прекратен и невалиден. Семейството е имало и час за изслушване от съда, който обаче не спазило и така и не се явил никой. Обвиненият и семейството му имат 4 седмици да оспорят решението", става ясно от изявлението на Вибелс.

Жертва: Каза ми, че съм сладка!

Преди да бъде арестуван за изнасилване в началото на юли т.г., Георги С. и друг път е посягал на момиче. При предишното престъпление той е нямал навършени 14 г., затова е освободен от наказателна отговорност, разкриват властите в Германия.

"Той каза, че иска да сме гаджета. Каза ми, че съм сладка. Тогава казах "не". След това тръгнахме. После малко се разхождахме наоколо. И тогава той скочи зад гърба ми и ме докосна отпред и отзад", казва Джойс пред местните медии. Момичето е една от първите жертви на рома Георги С. Нападната е на 24 септември 2018 г.

"Изнасилвачът от Мюлхайм се хвали с действията си. Моята дъщеря вече не е забавната млада дама. Тя има паникатаки и разстройство на съня", огорчена е майката Ирене на жертвата Джойс.

Реклама
Реклама
Реклама