Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7697168 www.bgdnes.bg

Оле остава в "Юнайтед"

Оле Гунар Солскяер ще получи още време в опита си да възроди "Манчестър Юнайтед" въпреки плачевните резултати от началото на сезона, пише "Дейли мейл".

Изданието твърди, че ръководството на "червените дяволи" има пълно доверие в норвежеца и не смята да го уволнява. Солскяер имал подкрепата както на оперативното ръководство в лицето на вицепрезидента Ед Удуърд, така и на собствениците на клуба от семейство Глейзър.

Реклама

Всички те разбирали, че "Юнайтед" се намира в преходен период и изграждането на боеспособен отбор ще бъде труден и дълъг процес. До момента отборът е записал едва три победи в 11 мача.

Легендата на "червените дяволи" Гари Невил също защити Солскяер, но разкритикува ръководството.

"В момента "Юнайтед" страда заради грешни решения, взети от ръководството - коментира бившият защитник пред "Скай Спортс". - Именно бордът на директорите отговаря за лошата селекция и избора на мениджъри. Ако на всеки две години се променя клубната политика и се харчат по 250 млн. лири, нормално е да се получат големи проблеми. Сега Солскяер трябва да получи пари за трансфери, защото такава възможност беше предоставена и на мениджърите преди него. Ако "Юнайтед" действа умно в следващите три-четири трансферни периода, ще има шанс да се върне в голямата игра.

Ако не се справи с трансферите, нещата ще свършат зле. Всички тези проблеми не могат да бъдат разрешени лесно и веднага. Това може да се случи бавно и методично. Надявам се лошите резултати да не извадят младия и обещаващ отбор от правилния път."

Въпреки демонстрираната подкрепа към Солскяер отборът е поставен под голямо напрежение, като голямата звезда Пол Погба отнася най-сериозни критики.

Но според Еманюел Пти нападките срещу френския полузащитник на "Юнайтед" не са оправдани.

"В момента, в който в "Юнайтед" се случи нещо лошо, винаги един и същи човек го отнася - казва бившият халф на "Арсенал" Пти. - Да, понякога той не е на ниво. Но на мен ми писна да обсъждаме прическата му или неговия външен вид. Концентрирайте се върху това, което прави на терена! Има мигове, когато не е добър, но често е най-силният на терена. Тази омраза към Погба трябва да престане."

Реклама
Реклама
Реклама