Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7698914 www.bgdnes.bg

Вълчев за паниката в училища: Има политическа намеса

"Стана ясно, че има политическа намеса. Това е организирана дезинформационна кампания насочена към ромските общности.

Инструктирал съм институциите да говорят и да работят ежедневно с децата и родителите. Това, което се случи в последните дни, има за цел да разруши това доверие. Очевидно става въпрос за престъпна злоупотреба със страховете на . Това е чудовищна лъжа. Няма никаква истина."

Реклама

Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев .

"Чухме всякакви неща. Бяха проведени срещи между родители и учители. По-голямото предизвикателство е ежедневната посещаемост на учениците. Необходими са усилия и комплекс от мерки, за да върнем децата в час.

Kогато институциите работят заедно, може да има резултат. Допълнително обучение на децата по български език в детски градини.

Бяха предоставени средства с концентрация на деца от уязвими групи”, каза още Красимир Вълчев.

Темата коментира и вицепремиерът Томислав Дончев.

„Предвид създалата се ситуация беше сторено всичко необходимо за нормализирането й. Това, което се случи е безпрецедентно. Да стигнем до там грамотни хора да ме питат вярно ли е, че могат да ми вземат детето, защото нямам кола, защото пуша. Това минава всякакви граници. Всичко е добре организирано. Следим го от няколко месеца. Това си е умело режисирано мероприятие, което тръгна от социалните мрежи. Когато става дума за децата, българинът е чувствителен. Държавата ни има интерес децата да живеят добре и да ходят на училище, а не да им ги вземе. Какво да ги правим? Искам да обърна внимание на политиците, които имат склонност да се заиграват с тази тема. В предизборна ситуация сме. Мога да бъде много подозрителен. Има граници, които не бива да се минават. Нека не забравяме, че хората кандидатстват за кметове и общински съветници. Те са тези, които трябва да решават проблемите, а не да плашат хората", поясни Дончев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама