Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7701065 www.bgdnes.bg

Сънят и есента advertorial icon

Чаша топло ароматно какао и пухкаво одеало някак идеално подхождат на представата ни за есента. Навън вали дъжд само за да направи още по-ярки краските на есента и жълтото става слънчево, а червеното става огнено. Измити в нежност и в цветна феерия, листата танцуват своя танц, триумфиращи прегръдката си със земята. Една особена меланхолия, в най-хубавия смисъл на думата, се е загнездила ей така във въздуха и дълбоко, из основи отпуска всички сетива и крайници.

Никак не е случайно, че през есента имаме нужда от повече сън. Някои животни дори се подготвят за дългия зимен сън. Есента оказва огромно влияние на физическо ниво. Липсата на слънце понижава нивата на мелатонин и серотонин - хормони, регулиращи именно настроението и циклите на съня. Това означава само едно – лош, непълноценен сън, което води със себе си непълноценни дни, лошо настроение, спад в имунната система, главоболие и склонност към депресивни състояния и раздразнителност.

Всички лекари казват, че нуждата от сън е индивидуална за всеки човек. Разбира се, има средна норма, която се равнява на 7-8 часа. Нормалният нощен сън е много важен за поддържане не само на работата на нервната, но и на имунната система. В днешно време много хора се оплакват от различни нарушения на съня си и невинаги знаят как да си помогнат. Преди да си легнат пият успокоителни с цел да заспят, но това не е препоръчително. Особено силно потърпевши са възрастните хора. Фитотерапевтичните средства против безсъние са добра алтернатива. Те действат по-слабо, но за сметка на това не водят до пристрастяване.

Цветето, приютило слънцето из дворове и градинки, е колкото красиво, толкова и полезно. Калифорнийският мак може лесно да се култивира и да носи наслада, както на сетивата, така и на целия организъм.

За разлика от дивия мак, Калифорнийският не притежава силни упойващи вещества и не води до зависимост. Предимството се открива в способността му да нормализира психологическите функции, като влияе на невротрансмитерите, без да потиска централната нервна система.

Калифорнийският мак е полезен както за възрастни, така и за деца и може да се използва дълго време.

Калифорнийският мак успокоява ума. Подпомага по-бързото заспиване и подобрява качеството на съня. Спомага за отпускането на мускулите и сърдечния ритъм. Калифорнийският мак действа антидепресивно. Значително подобрява настроението, влияейки на синтеза на серотонин. Подпомага и регулира здравия кръвен поток. Използва се за концентрация при пациенти в напреднала възраст. Подпомага поддържането на здравословна функция на паметта. Калифорнийският мак е доказал своите превъзходни свойства. Той едновременно подпомага бързото и лесно заспиване и благоприятства дълбокия и спокоен сън. В същото време успокоява тревожността и безпокойството, страха и натрапчивите мисли. Действа антидепресивно и подобрява настроението.

Висококачествен екстракт от Калифорнийски мак се съдържа в продукта Sleep. Можете да закупите онлайн или от аптеките!

Маточината се слави с полезните си качества от поколение на поколение. И има защо.

Маточината притежава седативно (успокояващо), хипотензивно (понижава кръвното налягане), спазмолитично (премахва спазмите на гладката мускулатура) и карминативно (отстранява газовете от стомаха и червата, облекчава подуване, храносмилателни колики и стомашен дискомфорт) действие. Установено е, че влияе благоприятно върху храносмилането. Маточината благоприятства и сърдечната дейност. Притежава антиаритмично и антиконвулсивно действие. Успокоява централната нервна система. Препоръчва се при различни нервни нарушения, безсъние, главоболие. Множество експерименти са показали категорично възможностите на растението да облекчава коремни спазми и да подпомага храносмилането. Лошото храносмилане е една от най-честите причини за трудно заспиване. Според германски проучвания от 2001 г. маточината подобрява състоянието на депресия. Използва се при нервно напрежение и безпокойство.

Sleep съдържа растителни екстракти Калифорнийски мак и Маточина. Благоприятства спокойния сън. Релаксира ума и подпомага лесното заспиване Допринася за нормалния сърдечен ритъм, подкрепя нервната система и действа благоприятно при напрежение в стомаха – важна причина за трудното заспиване.

Можете да намерите Слийп в аптеките и онлайн на www.botanic.cc!

Реклама
Реклама
Реклама