Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7706878 www.bgdnes.bg

Двама са гръмнали Станка в колата

Проверяват видеозаписи за бягството на килърите

Марангозова ликвидирана с 9 мм "Берета" от мотористи

Убийците на Станка Марангозова, която бе застреляна в столичния квартал "Младост", са били двама. Това предполагат разследващите, които работят по случая.

Стрелбата стана в четвъртък, в час, в който улицата все още е оживена. Според ченгета вероятно на мотора, от който се счита, че е стреляно в Марангозова, са били двама мъже. Единият е управлявал и е спрял плътно до пежото на 46-годишната Марангозова. Секунди по-рано тя паркирала комбито на улицата пред бл. 18, до оградата на болница "Св. Анна", въпреки забранителния знак. Според съседи за вечерно време, когато в квартала не обикаля паяк, това била практика на живеещите в блока. Тя говорела по телефона си, а прозорецът бил свален, когато моторът спрял до нея. Според начина, по който са разположени входящите рани, вероятно човекът, който е седял зад управляващия мотора, е стрелял 3 пъти в главата на Марангозова. Бил професионалист, за което говори фактът, че по кожата на жертвата няма изгаряния, тоест разстоянието е било около метър. Оръжието на престъплението е 9-милиметров пистолет Beretta, считат криминалисти след първоначалните огледи. След това килърът пуснал изкуствена бяла роза пред шофьорската врата на колата. Предварително тя била отрязана и на мястото е намерено само цветчето, без стъблото. След това моторът отпрашил по тъмната улица "Митрополит Серафим Сливенски" и се покрил в квартала. Ченгетата са потърсили камерите за видеонаблюдение край предполагаемото трасе на бягството и са иззели записи за преглеждане, но по първоначална информация те били насочени не към улицата, а към заведенията, които имат задача да следят. Има предположение и че килърите може да са се разделили, като единият да е слязъл малко след покушението и да е пресякъл голяма местност с храсти, след което да се е смесил с хората в квартала. Тези подробности се очаква да станат ясни след окончателния преглед на камерите.

Реклама

Според разследващи брокерката Марангозова не се е чувствала заплашена. Освен че се движела без охрана, спазвала сравнително еднакъв дневен график, която я направило лесно уязвима за проследяване.

Петнайсетина минути преди 21 часа на тел. 112 сигнал, че е намерил жена си мъртва, подал мъжът на Марангозова, 49-годишният Динко Геров. Намерил я подпряна на волана, облечена с червена блуза и рокля. Заради цвета на блузата кръвта не личала освен по главата.

Огледът вечерта след стрелбата е продължил около 5 часа, през които криминалистите са търсили улики, които могат да ги насочат към разкриване на килърите. Те привършили работа към два часа след полунощ, но се наложило да чакат повече от час колата, която да откара тялото в Съдебна медицина. Причината била, че имало само една за София и областта, а по това време имало случай извън града.

Повечето от съседите, дори от входа на Марангозова, не я познават, но няколко човека я виждали да си купува кафе и цигари от квартално магазинче. През следващите дни криминалисти са звънели подред на всички живущи в осемте входа на бл. 18, за да разпитват дали някой е видял нещо. Оказало се само, че двама са чули гърмежите, но не им обърнали внимание, защото не разбрали, че е стрелба.

Съпругът изчезнал

Според съседи след убийството съпругът на Марангозова - Динко Геров, не бил виждан в района и вероятно се е преместил другаде. Те коментират, че е възможно бялата роза без стрък да е било предупреждение, че Марангозова оставя неуредени сметки, които трябва да бъдат приключени. Както стана ясно, жената е била страна във финансови въпроси с бизнесмени за милиони.

Реклама
Реклама
Реклама