Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7708157 www.bgdnes.bg

Ето го петорния килър от Чикаго

Кристоф Марек е обвиненият за петорното убийство в Чикаго, научи "България Днес". 

Трима българи,  американец и полякиня бяха застреляни в дома си в Чикаго, докато вечеряли.

Инцидентът станал в събота около 17,30 часа в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи. „Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата.”, каза пред медиите зам. шефът на полицията Антъни Рико. Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея.”, каза още Рико.

Жертвите са съпрузите Цветанка Костадинова и Ивайло Попов, свекървата Искра и партньорът й Дейвид. По-късно в болница от раните си издъхва полякинята Йоланда Топоска.

 Властите са открили оръжието на престъплението – личния пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван. Според тях той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си. „Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.” Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често - не просто тук, но и в цялата страна".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама