Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7709385 www.bgdnes.bg

Борисов: Искам оставката на Михайлов, недопустимо е България да се свързва с расизъм

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов и в социалните мрежи. 

На правителственото заседание, провело се по-рано днес, министър Кралев обяви, че правителството прекратява всякакви взаимоотношения с българския футбол, включително и финансови, до подаването на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа Борисов във фейсбук.

Реклама

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", пише още премиерът.

В понеделник вечерта българският национален отбор  се срещна  Англия на стадион "Васил Левски" и падна с рекордните 0:6. Само за половин час гостите поведоха 3:0, а съдията Иван Бебек отправи първото официално предупреждение за расизъм към публиката.

Защитникът Тайрън Мингс се оплака, че е бил обиден на расова основа и това доведе до временно спиране на играта.

Снощната среща разгневи премиера и министъра на спорта Красен Кралев и те поискаха оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама