Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7709971 www.bgdnes.bg

Бойко Борисов: Михайлов, подай оставка!

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки.
"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", написа Борисов в профила си във фейсбук.
Освен това министър-председателят обяви, че държавата започва ревизия на БФС.
"В момента се прави ревизия на футболния съюз. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек. Дали има злоупотреби, ще кажат проверките. Иначе всички падат. Видяхте "Тотнъм" го преби "Байерн" (Мюнхен) с 2:7 насред Лондон. Страшното е другото, което се допуска", заяви Борисов. Той коментира и расистките скандали по време на двубоя с Англия.
"Страшно преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени с хитлеристки знаци и фланелката с No Respect. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценки, че това е цветът на английската нация. Нека те да бъдат малко по-смирени в изказванията, когато става въпрос за България. България е най-толерантната държава", заяви премиерът Борисов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама