Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7716204 www.bgdnes.bg

ЦСКА хвърля Пинто на "Локо" (Пд)

ЦСКА хвърля низвергнатия доскоро Румен Пинто в дербито с "Локо" (Пд) в неделя. Португалецът ще замени в титулярния състав Жанио Бикел, който получи контузия в рамото при победата с 4:0 над "Витоша" и ще отсъства минимум един месец от терена. Пинто бе реабилитиран на "Армията" след напускането на Люпко Петрович, който едва в последните си мачове започна да го включва в групата. Пинто е сочен от феновете за един от играчите, които сменят треньорите в Борисовата градина, и според мнозина е бойкотирал Любослав Пенев, оформяйки група от недоволни около себе си. Въпреки това халфът има безспорни качества и новият треньор Милош Крушчич ще разчита на него. Самият Пинто категорично отрече да има пръст в скандалите на "Армията" през последните месеци.

Мачът с "Локо" (Пд) на "Лаута" е ключов за ЦСКА. При загуба "червените" ще изостанат на цели 7 точки от "смърфовете", а разликата с лидерите "Лудогорец" и "Левски" ще се увеличи още повече.

Реклама

Пред треньора Крушчич има няколко дилеми около състава. Десният бек Иван Турицов е контузен и пропуска мача, като на тази позиция евентуално ще бъде преквалифициран Петър Занев. В такъв случай в центъра на защитата може да застане Валентин Антов. Другата въпросителна е за вратарския пост. В последните мачове като титуляр започва бразилецът Бусато, но Витаутас Черниаускас има шансове да го измести. Литовецът пази за своя национален отбор в евроквалификациите с Украйна и Сърбия и въпреки че допусна четири гола, направи някои впечатляващи спасявания.

В атаката на ЦСКА се завръща бразилецът Евандро. За централен нападател Крушчич ще избира между Али Соу и Тони Уот.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама