Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7716295 www.bgdnes.bg

Борислав Михайлов: Никога няма да се върна като президент на БФС

"Не е моя работа да коментирам работата на органите на реда. На Стоичков няма какво да отговарям. Ако има нещо, то трябва да бъде доказано", заяви президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов.

Той отрече да е участвал в уреждането на мачове на каквото и да било ниво.

"Много неща се промениха към по-добро като работа на Футболния съюз. Когато се струпат много неща наведнъж - тръгва си треньор, идва друг. Това, че резултатите са слаби, аз нямам никаква вина - има си треньори, има си заплати. Просто идва момент, в който на човек му писва", добави Михайлов.

Реклама

"Може би съм бил прекалено добър, а какво ще става след моята оставка - колегите в залата ще решат какво да правят. Аз ще си почивам известно време, ще ходя за риба, на спорт. Ако реша да се занимавам с нещо, ще разберете. Такъв тип като мен трудно се намира да понася толкова много неща. Не е нужно и да бъде бивш футболист. Трябва да е добър мениджър, да е добре поставен в обществото, но не мога да посоча човек", каза още той.

"Казвам ви, че няма черно тото в България, защото такова не е доказано", заяви Михайлов.

Той обясни, че не се чувства предаден и не би се върнал на същия пост във Футболния съюз дори след години.

"Не мога да знам защо англичаните са чувствителни точно на тази тема. Провокация е това, но тя не е свързана с българска провокация, ако е имало такава", каза още Михайлов.

"Нито един президент на БФС на нито една държава не е задължен да ходи на мачове", коментира той.

"Оставката не се знае за кое е искана. В България никой не харесва успелите хора, а аз съм доста успял човек", добави Боби Михайлов. 

"Всичките назначения са минавали през преговори с много треньори. Не съжалявам за нито едно назначение на треньор. Не влияя на решенията на Изпълкома", каза още президентът в оставка.

Реклама

"България не е държавата с най-големия проблем с футболното хулиганство. Това, което зависи от БФС, се прави. Но така или иначе проблеми имат всички съседни държави", допълни той.

Борислав Михайлов започна пресконференцията с благодарности дори към журналистите, с които имал сложни отношения.

Той направи кратък отчет на дейността си през последните 14 години. През 2016 г. бюджетът на БФС е бил 5,6 милиона лева, сега е 18,9 милиона лева, като се очаква през следващата година съюзът да влезе с 5 милиона резерв.

Представителите ни в УЕФА от 6-има са станали на 23-ма , а международните съдии от 17 са станали 29.

В началото БФС е разполагал само със сграда на столичната ул. "Иван Асен", а сега има базата в Бояна, която разполага с всичко, бази в Правец, Казанлък, "Надежда" и и осем комплекта, които са изградени с пари на УЕФА и ФИФА, както и с 41 минитерена.

Организирали сме 3 европейски първенства и над 10 квалификационни групи. НА БФС са направени 14 финансови одита и ревизии. Не е открита никаква злоупотреба, отбеляза Михайлов.

Той категорично отказа да поема вина за състоянието на националния ни отбор с думите: Разберете, футболът го правят клубовете, БФС е само регулатор.

"От държавата, когато се говори, че се дават пари за футбола, това не означава, че са само за Футболния съюз", заключи той.

 

Реклама
Реклама
Реклама