Лечителят Иван Митев: Минералите лекуват вътрешните органи и жлези

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Лечителят Иван Митев:
Минералите лекуват вътрешните органи и жлези

Гълтането на прах от камък е опасно за здравето

Имаме много излекувани с камъни

Кой е той

Иван Митев и жена му Гергана са основоположници на съвременната българска минералотерапия. Популяризатори са на научно доказаните възможности на минералите за въздействие върху човешкия организъм. Автори са на книгите "Минералотерапия с енциклопедия на лечебните минерали" и "100% здраве с вода и кристали". Участници са във всички значими европейски форуми по минералотерапия от десет години насам. Дарители са на минерални образци на много музеи у нас и в чужбина.

- Г-н Митев, българинът е скептичен, че с минерали може да се излекува. Какво не знаем за минералотерапията?

- Минералотерапията е майка на съвременната медицина. Тя възниква преди повече от две хиляди и петстотин години около басейна на Китай и това е документирано. След нея се появяват акупунктурата и моксотерапията, но за разлика от тях, които остават в пределите на родината си, минералотерапията оказва огромно въздействие върху лечителското майсторство в Тибет и Индия, а оттам преминава в Средна Азия, Египет и Европа. През десети век в Багдад великите минералотерапевти Абу Рейхан ал Бируни и Авицена превръщат медицината в наука. По същото време тибетският монах на име Йондан Гонпо събира най-доброто от медицинския опит в Китай, Индия и Тибет и създава великата книга "Джуд-ши", която е основен учебник по източна медицина в продължение на хиляда години. Българинът трябва да знае, че може да се излекува с минералотерапия от депресии, всякакви "запушвания" на чакрите, защото камъните влияят на енергийното ни тяло. Важно да се отбележи - когато праховете, отварите от билки, лечебните масла и другите лекове вече не помагат, тогава се прибягва до лекарства от скъпоценни камъни.

- По какъв начин минералите могат да повлияят или да излекуват човешкия организъм?

- При физически контакт на минерала с тялото посредством нервните тъкани неговите вибрации стигат до съответната зона, чийто вибрационен спектър е нарушен, и помагат той да се възстанови. По този начин минералът или камъкът може да влияе върху всички вътрешни органи и жлези и да ги излекува. Минералите могат в определени моменти да помогнат по-бързо и ефикасно от всеки друг природен продукт. Но за да се случи това, трябва да отговарят на определени изисквания, да са предназначени за терапевтични цели и да се знае как точно трябва да се използват. Едни минерали въздействат чрез кристалната си решетка посредством допир до тялото, проявявайки пиро- или пиезоефект, други се използват за приготвяне на еликсири с различни течности. Никой минерал не се гълта на прах! Този метод, наречен литофагия, е отживелица и е опасен за здравето. Не трябва да се забравя и това, че в момента всички минерали могат да се получат по синтетичен път, да бъдат оцветявани с химикали, нагрявани и облъчвани. Цените на тези минерали са ниски и от това се възползват различни псевдолечители.

- Как да употребяваме минерала, без да си вредим?

- При положение че един минерал отговаря на съответните изисквания, а не е предназначен за декоративни цели, добрият ефект от неговата употреба се проявява за броени минути. Но за да се случи това, трябва да се въздейства върху причината, а не върху следствието. Ако един човек го боли коляното, какъв минерал трябва да използва? Самодеецът лечител, прочел няколко статии в интернет, ще препоръча минерал за костната система. Но ако разпитаме внимателно страдащия, ще установим, че той не спи достатъчно, сънят му не е качествен. Щом няма седем часа спокоен сън, хипоталамусът не може да синтезира достатъчно биохимия за хипофизата, в резултат на което тя не може да управлява добре останалите жлези през деня. Това се отнася и за паращитовидните, които отговарят за калциево-фосфатния обмен. И тогава кръвта започва да извлича калций от костите, а фосфатите се отлагат тук и там във вид на шипчета. Затова терапията трябва да включва минерали за преодоляване на съответните причини. Освен това се вземат предвид индивидуалните особености на всеки организъм.

- Съставяте програми на болните, така ли е?

- Така е. Отговорното съставяне на една комбинация често отнема по няколко часа, защото трябва да се вземат под внимание много фактори. Минералотерапевтът трябва да има познания не само по медицина, но и по психология, физика, химия и най-вече да е изпълнен с любов към хората, колкото и неразумно да живеят те, защото благодарността на този, на който си подал ръка, топли сърцето както нищо друго.

- Разкажете за лечебните свойства на различните минерали, които могат да помагат на хората да се лекуват без лекарства?

- Съвременната минералотерапия ползва най-доброто от източната медицинска доктрина, но пречупено през призмата на научното потвърждение. В Германия, която е водеща в Европа по такъв вид изследвания, се практикува създаването на домашни аптечки от минерали. Те съдържат самородно сребро от Хартенщайн, сиански нефрит, ултралит, различни видове опали - млечен, меден, ултралит и т.н. Минералите в тях могат, казано без преувеличение, да вършат чудеса. Най-доброто природно средство за мигновено въздействие върху кръвното налягане от хиляда години насам си остава нефритената възглавничка на Авицена. Това не е възглавница за спане, а минерал с особена форма, с помощта на който великият лечител е преодолявал всякакви рефлекси на нервната система. Още през XVI век личният лекар на кьонигсбергския херцог Албрехт - Андреас Аурифабер, описва възможностите на своето кехлибарено чувалче. Според него то има най-чудотворното въздействие измежду всичко, употребявано за лечение от природния свят. И сега със същия успех то се използва за регулиране функциите на щитовидната жлеза, като силен антидепресант, който подрежда мислите, при безсъние, при хормонален дисбаланс в женските полови органи, често притъмняване пред очите, горещи вълни, проблеми с равновесието, при киселини и болки в стомаха. Мога да кажа още, че създаденото преди повече от две хиляди години хризолитово вързопче върши това, което правят съвременните бета-блокери и инхибитори. Без никакви странични последствия енергийното му поле въздейства благоприятно върху работата на надбъбречните жлези, с което се регулира производството на адреналин. Това води до балансирана работа на сърдечния мускул и подобряване на кръвната картина, освобождаване напрежението от тялото, нормализиране на кръвното налягане и възможно най-добра обмяна на веществата.

- Кой е най-търсеният минерал в последната година?

- Един от най-търсените минерални продукти в Европа през изминалата година беше т.нар. цейлонско циркониево вързопче. Със своите хиляда естествени циркониеви кристала то подобрява паметта, емоционалните реакции и двигателната активност, възпрепятства отмирането на нервните клетки, елиминира всякакви съмнения и страхове, освобождава от влияния, фобии и зависимости - чужди мисли, алкохол и т.н. и укрепва имунната система. Основно средство за обновяване на организма - засилване на метаболизма, изчистване от токсини, премахване на напрежението от мозъка, активиране производството на ензими, подобряване регенерацията на костите, е цирконът на Бадмаев. Впрочем на лекаря Пьотр Бадмаев дължим и познанието за качествата на розовия халцедон от Рахури, който не позволява задържането на храна в дебелото черво и по този начин предотвратява бактериални инфекции в отделителната система.

- Чувала съм за подобряване на зрението с планински кристал за очи.

- Да. Той е едно от най-добрите природни средства за успокояване на вибрационния спектър в очите.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc

Телефон за връзка с Иван Митев:

0899 18 62 49

Мнения

  Споделете

  CAPTCHA изображение
  Разпродават хотелите на Цветан Василев

  Разпродават хотелите на Цветан Василев

  За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, показа проверка на "България Днес". На организирания днес търг в София са извадени имоти на дружеството "Хелт енд Уелнес" с начална цена 4.4 млн. лева. Дружеството притежава терени и хотели в най-добрите туристически дестинации на България

  "Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

  "Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

  В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.

  Ники М. приключи с "Левски"

  Ники М. приключи с "Левски"

  Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

  Галена пунтира Ивайла Бакалова

  Галена пунтира Ивайла Бакалова

  Драма на хоризонта! "Ти защо ми ползваш снимките, ма?! Ама, оу!" Галена и Ивайла Бакалова се фукат с подозрително еднакви снимки от различни краища на света - чалгаджийката е в Лас Вегас на турне, бившата Мис България - в Дубай. В интерес на истината първа си пусна кадъра Бакалова, Галена малко закъсня.

  Дидо Мачев неузнаваем с брада

  Дидо Мачев неузнаваем с брада

  Актьорът Диян Мачев стана неузнаваем, видяха папараците на "България Днес". Джобносантиметровият комик пусна такава брада, че дори най-големите му почитатели трудно го разпознават на улицата. Дидо стана популярен като водещ на забавната тв игра "Семейни войни" и бе обявен за българския Дани де Вито, заради приликата си с американския актьор.

  Икарди блокира сестра си

  Икарди блокира сестра си

  Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди е зачеркнал сестра си Ивана и не иска да има нищо общо с нея. Причината е войната й с жена му Уанда Нара. Сексапилната роднина на голаджията не може да понася снаха си. И не го крие. Ивана не пропуска възможност да нападне Уанда. "Брат ми и аз не сключихме мир - признава Ивана

  Актуално

  Актриса с шал на краката

  Актриса с шал на краката

  На краката вместо на врата си сложи шал актрисата Лорина Камбурова. Студеното време в София вероятно я вдъхновило да разчупи визията си. Лорина изглеждаше странно, но със сигурност й е било топло, така че импровизацията си

  Бензема забъркан с актриса

  Бензема забъркан с актриса

  Звездата на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема бе забъркан в афера с актрисата Естер Експозито от американското списание "Пийпъл". Преди около месец тя беше свързана с Килиан Мбапе от ПСЖ. Изданието твърди, че 19-годишната испанка е покорила сърцето на голмайстора на "белия балет". Двамата се виждали от известно време

  Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

  Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

  Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

  Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

  Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

  Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

  ЕК: Софиянци дишат отрова

  ЕК: Софиянци дишат отрова

  Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.

  Не пропускай

  Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

  Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

  Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата

  Бекъм коледно се забавляват

  Бекъм коледно се забавляват

  Дейвид и Виктория Бекъм вече са обзети от коледния дух. Те заведоха три от децата си в "Зимна страна на чудесата". Това е тематичен парк с атракциони, който отваря врати в Хайд парк в Лондон всяка година преди празниците. И ако Вики не се престраши да вземе участие в забавленията, то бившият капитан на Англия щуря наравно с Ромео, Круз и Харпър

  Илия Лингорски добре подготвен за студа

  Илия Лингорски добре подготвен за студа

  Помните ли отличника Женя от сериала "Васко да Гама от село Рупча"?! Е, днес той е голям и зрял мъж, който добре пази здравето си. Илия Лингорски бе уловен от папараците на "България Днес" на разходка из столицата. Финансистът добре бе пресметнал студа навън и се бе подготвил за него. Филцова шапка с широка периферия и кожени ръкавици предпазиха

  Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"

  Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"

  Половинката на вратаря на "Манчестър Юнайтед" Давид де Хеа - Едурне, ще се изявява в ново амплоа. Красивата испанска певица започва кариера като актриса. Първата роля на блондинката ще е в популярния и у нас сериал "Новите съседи". В него тя ще си партнира отново с Паз Падила. Актьорът е заедно с нея и в момента в журито на музикалното риалити Got

  "Фермата" събра Красимира и Димитър

  "Фермата" събра Красимира и Димитър

  За някои предаването "Фермата" може да е само шоу, но за други е фактор, променящ живота! Риалитито се оказва съдбоносно за Красимира и Димитър Калайджиев, които след края на предаването продължават да поддържат изключително близки взаимоотношения. "България Днес" засече двойката в столичен ресторант да обядват, а впечатление прави,