Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/7745812 www.bgdnes.bg

Риби чудовища в "Лудогорец"

Треньорът Станислав Генчев и нападателят Якуб Швиерчок си мерят рибите

Страховити рекорди в риболова чупят в "Лудогорец". Треньор и футболист си мерят рибите. Най-големите шарани в държавата ловят наставникът на шампионите Станислав Генчев и голмайсторът Якуб Швиерчок.

"България Днес" научи, че двамата са истински маниаци на тема риболов. Всяка свободна минута извън футбола те грабват въдиците и отиват за трофейни екземпляри. Младият български специалист и полският нападател отдавна не се занимават с дребосъци. Те залагат само за едро. Откакто Генчев стана треньор на шампионите, той е в пряк спор за риболовец №1 в съблекалнята на "орлите".

Реклама

До този момент най-гигантските риби бяха улавяни от Швиерчок, но ето, че рекордът падна. Запаленият Генчев може и да се похвали с риба чудовище, по-тежка от младо теле.

"Вече нямам много време за риболов, тъй като съм се отдал на дъщерите си. Когато ми остане някой свободен ден, отскачам за риба. Най-големият ми улов досега е черен амур, който тежеше 32 килограма. Хванах го на язовир "Овчарица". Трудно ще го подобря този рекорд", откровен е роденият в Дряново Станислав. Още като дете той е разбивал пъстървата и мряната по Дряновската река.

"Иначе по време на лагерите чета книги", споделя още Генчев. Той има две дъщери - 13-годишната Жизел и 11-годишната Шанел, която е родена навръх Великден.

Якуб Швиерчок също е голям майстор с въдицата. Нападателят е луд единствено по шараните. Наскоро той успя да подобри личния си рекорд, изваждайки риба над 20 кг. През октомври, когато бе контузен, полякът получаваше лично разрешение от Генчев да ходи за риба, докато се лекува. В личния си профил в инстаграм Якуб публикува единствено рибарски снимки. Той често споделя и монтажи, с които замята за трофейните шарани.

Швиерчок пристигна в България през януари 2018 година. Тогава "Лудогорец" плати на полския "Заглембе" около 1 милион евро за правата му. На нападателя му хареса тук, тъй като откри езера с трофейни шарани, където постоянно упражнява хобито си. Той живее у нас с хандбалистката Алина Войтас, която не му прави спънки с риболова.

Реклама
Реклама
Реклама