Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7858365 www.bgdnes.bg

Икона прави от Радко певец

Покойният му дядо предсказва чудото 

Получава знак свише в Троянския манастир 

Поредица от неразгадаеми чудеса правят Радко Петков певец.

Големият победител от "Гласът на България" преживява необясними моменти, които го довеждат до сегашната ситуация да гради чалга кариера.

Младият певец признава, че покойният му дядо предсказва, че ще стане част от музикалната компания. "Дядо ми, който почина в началото на 2019-а, точно на Коледа миналата година, гледайки телевизия "Планета", ми каза: "Ей там е твоето място". Тогава не му обърнах много внимание, но това, което ми каза, си остана в съзнанието ми. Случи се и още нещо. Един месец след това той си отиде от този свят и това стана на датата, в която тръгна рекламата по телевизията за кастинга за нови изпълнители. И тогава аз си казах: "Това не е случайно. Да, това е моето място и няма какво да се замислям. Отивам, пускам си документите и каквото стане, божа работа", връща лентата назад Петков.

Реклама

Небесно чудо той преживява и преди това. "Най-невероятното нещо, което ми се е случвало досега, стана именно в Троянския манастир. Отидох там преди една моя голяма изява, трябваше да пея в национален ефир и много се притеснявах. Не познавах абсолютно никого, когато при мен дойде игуменът на манастира и ми каза, че страшно много ме харесва и ми пожелава много успех. Подари ми една икона, която винаги нося в себе си, когато трябва да изляза на сцена да пея", разказва Радко.

Преди да се яви на кастинга за чалга певец през април тази година, Радко Петков много се е колебаел дали да го направи. Бил в период, в който много се влияел от хорското мнение и какво ще кажат хората. "Притеснявах се, защото аз съм участвал в различни формати, но хората не са чували, че мога да изпълнявам и балканска музика, а всъщност аз съм закърмен с тази музика. Целият ми род са музиканти, а балканската и народната музика са ми доста близо до сърцето. И много се колебаех", обяснява младият изпълнител.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама