Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7862030 www.bgdnes.bg

Пиян кантонер потроши трима

Пиян кантонер не пусна бариерите и предизвика катастрофа между влак и лек автомобил. За щастие, няма загинали, но тримата пътници от колата са в болница, като един от тях е с опасност за живота.


Случката с много огънати ламарини и пострадали хора се разиграва вчера сутринта на жп прелез край Асеновград. 60-годишният дежурен служител в кантона е забелязан да стои на пейка, а ръчните бариери са във въздуха. Трима души пътуват с лек автомобил и спокойно преминават релсите, когато изневиделица са връхлетени от идващия от гара Крумово влак. Последва тежък удар, от който колата буквално е смляна, като за зла беда се удря и в близка постройка.

Реклама


В болница за спешна медицинска помощ са откарани 32-годишният водач на колата и двама пътници, на 25 и 30 години. Возещият се на предната седалка е най-тежко пострадал и има опасност за живота му. Друг спътник е с гръдно-коремна травма.


На шофьора е взета кръвна проба за алкохол - отрицателна. През дрегера минава 51-годишният машинист - отрицателна. Неприятна изненада настъпва, когато е тестван кантонерът - 1,8 промила алкохол. При 70-килограмов мъж това се равнява на 3 ракии или 4 бири, като тепърва ще се уточнява какво е пил злощастният служител.


"Касае се за пътнотранспортно произшествие на прелеза на околовръстния път на Районен съд - Асеновград, като към настоящия момент основна причина за това ПТП е, че кантонерът не е свалил бариерата, въпреки че е получил сигнал, че влакът приближава към прелеза, и бариерата е останала вдигната по данни на свидетелите. Автомобилът, който е идвал към прелеза с 3 лица вътре, е бил ударен от идващия влак", коментира Борис Михов, заместник районен прокурор на Асеновград. Кантонерът е арестуван и ще бъде в ареста поне 24 часа, като ще се решава дали задържането му да бъде удължено.


Вчера разследващи бяха на мястото на инцидента и за дълго време движението на влакове беше спряно. Търсят се свидетели на инцидента, които да дадат повече информация за сблъсъка.

757 прелеза у нас

На 757 места в България се пресичат железопътни линии и пътища От тях 247 са с бариери - електрически и автоматични. Други 272 нямат, но са оборудвани със сигнализация - светлинна и звукова. 148 се водят неохраняеми, сигнализирани са с пътни знаци и на тях има най-малко произшествия. 90 прелеза са с ръчни бариери и ги спускат служител. При тях чакането е най-голямо - 10-12 минути. За останалите е нужно да се стои на място 3-4 минути, докато мине влакът.

Реклама
Реклама
Реклама