Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7862706 www.bgdnes.bg

Осъден матира полицай с метла

Заплашил жена с убийство и със сексуални подвизи успя да финтира охраняващ го полицай. Повалил го с дръжка от метла и се покрил в Морската градина в Бургас.

Историята започва следобеда на 29 октомври в Подвис, община Сунгурларе. Там от по-рано се заселил Атанас Бундев от котленското село Градец. В онзи вторник, както обикновено, 28-годишният безработен циганин кръстосвал улиците. Към 16 часа 42-годишната местна жителка Стойка също излязла пред къщата си. Тогава изневиделица се появил Атанас. Мъжът извадил члена си пред нея и демонстративно уринирал. Притеснената жена веднага се прибрала в двора. Час и половина по-късно Стойка излязла, за да отиде до контейнера да хвърли боклука. В този момент върху й скочил Атанас. Блъснал я и тя паднала. После я изритал и започнал да я влачи по земята. Жилавата жена успяла да се отскубне, влетяла в двора си и заключила портата. Атанас обаче се прехвърлил през оградата и заудрял Стойка и започнал да я души.

Реклама

"Аз съм градешки циганин, ще те убия", изсъскал нападателят, след което се обърнал към 42-годишната жена с: "Влизай вкъщи да правим секс, макар че си стара".

Стойка крещяла за помощ и за неин късмет писъците били чути от комшийката Тодорка. Тя дотичала до портата, но установила, че е заключена. Някак Стойка успяла да се измъкне от лапите на циганина, стигнала до вратата, дръпнала резето и паднала през прага. Тогава нападателят, който видимо бил на градус, невъзмутимо си заминал. След случката жените веднага сигнализирали полицията.

По бързата процедура още на следващия ден Атанас Бундев бил изправен пред съда в Карнобат. Въпреки че горните обстоятелства са разгледани в съдебното заседание, той отговарял за дребно хулиганство - за нарушаване на обществения ред и спокойствие - "уриниране на публично място", "нанасяне на удари на възрастна жена на публично място" и "отправяне на заплахи на свидетелката". Съдът преценява, че не може да наложи глоба, защото циганинът няма никакви пари, и се разпорежда две седмици той да търка нара в бургаския арест. В решението се посочва, че е сезирана Районната прокуратура в Карнобат, която трябва да прецени дали има данни за по-сериозно престъпление. Ръководителят на държавното обвинение Щиляна Петкова обаче обясни пред "България Днес", че до момента при тях не са пристигнали материали.

В ареста в Бургас започва следващата серия от сагата с Бундев. Ченгетата го изкарвали да събира окапалите листа. Онзи следобед Атанас издебнал охраняващия го полицай и с метлата го ударил през гърба. Униформеният паднал, а циганинът духнал към Морската градина. Падащият мрак му помогнал да се скрие сред дърветата и лабиринта от бункери.

Вчера сутринта Бундев бе обявен за общодържавно издирване, а към 11 часа вече бе арестуван. Бил засечен да се мотае на автогарата в Карнобат. Оказало се, че до там е стигнал с нощния влак от Бургас.

Атанас Бундев сега ще отговаря за нападение над длъжностно лице, а не е изключено да бъдат открити данни за престъпен състав и при случката в Подвис.

Реклама
Реклама
Реклама