Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7862855 www.bgdnes.bg

24-годишният Петко Георгиев: Плоча отряза крака ми във "Витиня"

Останах без дом, спя в интернет клуб

"Бетонна плоча се откърти и отряза крака ми в тунел "Витиня". Бях работник по време на ремонт в съоръжението. Видях как го откъсва и се търкули."

С тази ужасяваща история започва тъжната изповед на 24-годишния Петко Георгиев от София. Срещаме младия мъж на столичния бул."Мария Луиза", придвижвайки се с патерици.

Реклама

"Инцидентът се случи през 2016 г. Не усетих никаква болка в началото, вероятно от шока. След това "Спешна помощ", болница, операция, дори ми се губят някои моменти. Нямах трудов договор и не ми платиха и стотинка за трагедията", продължава с разказа си за тежката съдба Петко.

Повече от три години след жестокия инцидент никой не наема на работа пострадалия работник. Всеки ден звъни на обяви за работа. Зърнат ли го с патериците, интервюиращите или го отпращат под благовиден претекст, или му казват, че ще му звъннат, и след това не се обаждат.

"На всичкото отгоре останах на улицата. Майка ми се ожени за друг мъж, който не ме обича. Започнаха дрязги и се озовах нежелан и сам без дом. Сега спя в интернет клуб в подлеза на булевардите "България" и "Гешов". Плащам си за престой през нощта и спя на стола", разкрива още от своето битие препатилият мъж.

Целия багаж той събира в раница. Вътре има дрехи, обувки и тоалетни принадлежности. Въпреки трудния живот 24-годишният Петко винаги е чист и спретнат и плаща по 8 лв. за баня, която ползва в столичен хотел.

"Не искам да прося по улиците, а да си намеря работа и с честен труд да се издържам и да оцелявам. Имам образование, имам ценности и мога да работя въпреки злополуката. Дайте ми шанс", отправя апел към работодатели и хора с големи сърца Петко Георгиев.

Той все още пази снимка на майка си Надка в празния портфейл. Обича я, въпреки че е бездомник.

"Какво може да направи тя? Събрала се е с друг мъж, който не ме харесва, и аз не мога да стоя при тях повече", вдига рамене Петко, който напук на трудностите не спира да се усмихва и да вярва в светлото бъдеще.

Който желае и има възможност да помогне на Петко с осигуряване на работа и по възможност подслон поне временно, може да го потърси на тел. 0892 90 12 70.

Реклама
Реклама
Реклама