Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7874643 www.bgdnes.bg

Лечков изолиран

Разцеплението в Изпълкома на БФС вече не може да остане скрито от никого. Колегите на Йордан Лечков видими са разочаровани от държанието му.

Това най-ясно се забеляза на контролата с Парагвай. Бившият халф бе изолиран сам в ложата на националния стадион. Там заедно седяха министърът на спорта Красен Кралев и президентът на БФС Михаил Касабов. С тях бе и подалият оставка вицепрезидент Атанас Фурнаджиев. През цялото време Лечков бе сам на няколко метра встрани.
Няколко часа по-късно той обяви, че е временно изпълняващият длъжността президент на БФС.
"Аз съм първи вицепрезидент, не съм подавал оставка - категорично - заяви Лечков в "Тази сутрин" по Би Ти Ви. - Не, отказ писмено не съм правил. Устно не съм се отказвал. Има стенограма, аз съм достатъчно лоялен човек. Това са вътрешни неща. Има устав и аз действам по устав. Категорично не съм подавал оставка. 14 години съм първи вицепрезидент и продължавам да бъда такъв. Никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме?Разговаряте с временно изпълняващия президент на БФС. Не ме подценявайте, особено юридически."
Той заяви, че конгрес за избора на нов президент ще има, когато 1/3 от клубовете го поискат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама