Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7881875 www.bgdnes.bg

Лицето ми е на чорапа

Нова мода за 20-ина лева 

Мания е да си носиш на краката и домашния любимец

Изразът "Да ти стъпят на главата" има тотално ново значение.

И не е свързано с йога упражнения или пренебрежително отношение, а с модно течение, което достигна и в България. Чорапи с лицето на собственика си са истински хит сред млади и стари, които обичат да чупят традициите.

Милиони поръчки се правят в интернет всеки месец, а след доставка и обуването им чорапите стават обект на любопитни селфита. За да си направите поръчката, първо трябва да заснемете идеалния кадър, който ще носите години на краката си. Когато сте готови, изпращате снимката на онлайн магазина, избирате си дизайн на чорапите (сърчица, фигурки, цветове) и чакате около три работни дни. След това получавате аксесоарите за крака и изпъквате пред приятелите си.

Реклама

Въпреки че е готино и модерно, подобна покупка не е никак евтина. Изработката на един чифт с ваша снимка струва 20-ина лева, или десетина пъти по-скъпо от един обикновен чифт чорапи. На някои места цената дори достига до 30 лева за бройка. Така че услугата не е за всеки и трябва наистина да сте вманиачени, за да го направите.

Производители признават, че напоследък хора все повече поръчват чорапи със снимки на домашните си любимци. Тяхната изработка е по абсолютно същата процедура. Изпращани са и неприлични кадри, които също се озовават върху "дрехите" за крака. Продавачите също така масово предлагат услугата първо да обуете и пробвате чорапите и ако не ви харесват, да ги върнете за преправяне. Но все пак най-важно си остава как сте излезли на снимката, защото точно такава се появява и на крайниците ви.

Новата мода вече завладява и родните популярни личности. Наскоро телевизионната водеща Деси Цонева се похвали, че си е направила чорапи със своето лице. В социалните мрежи тя публикува как кучето й от порода френски булдог ръфа крачешките аксесоари. Чорапите се радват на голям интерес и от фолкпевици и плеймейтки, които искат да си галят егото и да се похвалят с личен аксесоар.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама