Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7887584 www.bgdnes.bg

2 775 000 евро за националите!

От история с тъжен край приказката за този национален отбор може да се превърне в ново начало за родния футбол. А играчите на селекционера Георги Дерменджиев да си разделят най-голямата отборна премия в историята на националния отбор - 2 775 000 евро!

Изглежда невероятно, но за да се излее този златен дъжд над тима на България, са нужни само две победи. И то над отбори, които не са сред най-силните в Европа.

Реклама

Всеки един от участниците в Евро 2020 ще получи от наградния фонд на УЕФА по 9 250 000 евро само за класирането си на финалите. По традиция 30 на сто от тази сума се разпределя между играчите и треньорския щаб. Парите, които раздава УЕФА за Евро 2020, са рекордни за такъв форум. Затова, ако нашите футболисти успеят да ги спечелят, това ще бъде рекорд за родния спорт. България може да се класира за финалите на европейското при успех в баражите в Лига на нациите. През пролетта на следващата година ще участваме на полуфинал в турнира.

При успех излизаме в решителен финален мач. Кои ще бъдат нашите съперници ще стане ясно след жребий в петък. Събитието ще се проведе в Нион, където е централата на УЕФА. Георги Дерменджиев ще присъства там заедно с и.д. президента на БФС Михаил Касабов.

"Имаме много голям шанс да спечелим баражите и този отбор да отиде на европейско първенство - категоричен е Дерменджиев. - Може много хора да мислят каквото си искат. Но аз вярвам в това, което казвам. Потенциалът на нашият отбор е по-голям от това, което показваме напоследък. Казах на играчите, че трябва да се подготвят изключително добре в клубните си отбори. Защото това е един шанс, който трябва да грабнем. Мисля, че те наистина ще го направят."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама