Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7892685 www.bgdnes.bg

Полфрийман броди из София

Осъденият за убийство купува надуваем дюшек

Австралиецът на пазар и на гости след отчет в районното

Осъденият за убийство Джок Полфрийман броди из софийските улици, видя "България Днес". Без никакви дегизировка австралиецът спокойно пазарува, смее се и изглежда видимо доволен от живота извън затвора. Както е известно, Полфрийман излежа 12 години от 20-годишната си присъда за убийството на студента Андрей Монов и бе освободен предсрочно, което доведе до шумно обществено недоволство.

Денят на Джок започва с посещение в полицейското управление в столичния квартал "Младост". Там той трябва да се подписва веднъж седмично. Личен шофьор на австралиеца е неговият адвокат Калин Ангелов, който го вози с поочукано старо комби. Полфрийман все още е без паспорт и полулегален, като единственият му документ е бележка за излежаното наказание в затвора. До този момент Джок стриктно спазва заповедта на властите и не е пропуснал да се отчете в районното.

Реклама

Разходката на Джок в слънчевия ден продължава в близкия хипермаркет, където той и адвокатът му влизат необезпокоявани да пазаруват. Усмихнат, Полфрийман носи в ръце разопакован надуваем дюшек в магазина. Минути по-късно двамата се връщат щастливи с чисто нов дюшек, тъй като предишният явно е спукан. Къде и при кого ще спи или лежи Джок, засега остава загадка. След като оставят първата покупка в колата, Полфрийман и адвокатът му се отправят към супермаркета за хранителни продукти.

Изненадващо, колата с Полфрийман не поема обратно към адреса в "Младост", който е дал на полицията. В момента австралиецът има ограничения за свободно придвижване и до този момент няма информация това да се е променило. След няколко кръгчета в квартала двамата се отправят в посока към летището на София. Малко по-късно колата свива и се озовава в квартал „Гео Милев“. Австралиецът и адвокатът му явно търсят определен адрес. В крайна сметка адвокатът спира пред един от блоковете и оставя осъдения за убийство сам. След известно суетене и телефонни разговори Джок започва да търси входа на познатите си, при които отива. Полфрийман не успява от първия път и обикаля входовете, преди в крайна сметка да намери правилния. Австралиецът е с раница на гърба си и огромна торба през рамо - изглежда така, сякаш ще пътува за някъде или ще остане дълго на гости при неизвестните си познати. Така завършва обиколката му през делничния ден в София.

По принцип Джок е оставил в полицията адрес в столичния квартал "Младост 3", където би трябвало да живее. Той се намира в баровски затворен комплекс в непосредствена близост до един от най-големите хипермаркети в комплекса. Блокът е скрит зад огради, а достъпът до него не е лесен заради затворените врати и кодове за влизане. В друг ден "България Днес" позвъни на вратата на Полфрийман, но там никой не отвори. Блокът е опасан с камери и австралиецът най-вероятно вижда кой го търси. Запознати разкриват, че Джок не отваря вратата на никого с мотива, че се крие от журналисти. Дори дошли на проверка полицаи са имали трудности с откриването му на адреса, но в крайна сметка австралиецът се е появил. Повечето от съседите там дори не знаят, че австралиецът е настанен на един от последните етажи на техния блок.

Полфрийман е категоричен, че няма намерение на този етап да опитва да напуска страната и да се прибира в родината си. Австралиецът иска да изплати кръвнината за убийството на Андрей Монов, като за целта ще опита да си намери работа. До този момент Джок е изплатил минимална сума по обясними причини. В затвора той е получавал символична заплата за работата си в порядъка на 140-150 лева месечно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама