Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7895751 www.bgdnes.bg

Петима в битка за Спортист на годината

Гришо основен фаворит

Петима влизат в зверска битка за званието Спортист щ1 на България за 2019 г. Организаторите на традиционния вот от "Нове" разкриха, че това ще бъде една от най-интересните анкети сред журналистите.
Право на гласуване имат действащи представители на спортни медии. Те публикуват своите класации Топ 10, от които ще бъдат излъчени призьорите.
Григор Димитров ще гони за трети път наградата след 2014-а и 2017-а. Той се прероди през втората половина на сезона. Най-добрият български тенисист достигна до полуфинала на Откритото първенство на САЩ.


Сериозна конкуренция ще бъде биатлонистът Владимир Илиев. Той спечели исторически сребърен медал от световното първенство в дисциплината 20 км индивидуално. За последно представител на зимните спортове е печелил класацията през 2006-а. Тогава световните шампиони във фигурното пързаляне Албена Денкова и Максим Ставийски бяха избрани за щ1.
Друг представител на зимните спортове - Алберт Попов, също посяга към приза. В жестока конкуренция алпиецът влезе два пъти в десетката на състезания в слалома от Световната купа.


Божидар Андреев напомни за най-добрите години на българските щанги. Той стана категорично европейски шампион и остана трети в двубоя на световното първенство. Точно преди 20 години Гълъбин Боевски беше избран за най-добър спортист на България.
Ивет Лалова продължава да бъде сред най-добрите лекоатлети в света. Тя направи силен сезон, а апогеят беше седмото място от световното първенство в Доха на 200 м.
За пръв път в историята на анкетата и феновете ще имат роля в избора на спортистите. Засега организаторите пазят в тайна как точно ще става това.
Церемонията ще се състои в средата на декември. Очаква се тя да бъде свързана с предстоящата олимпиада в Токио.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама