Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7896410 www.bgdnes.bg

Убитата Виктория събира дарения посмъртно

На 7 декември в Русе 

Миро и "Тоника" пеят за фондацията в памет на красивата журналистка 

Журналистката Виктория Маринова продължава с добрите дела дори и след смъртта си.

Популярни български изпълнители пристигат в Русе за голям концерт, за да съберат средства за направената след убийството й фондация "Направи добро за непознат". Подобна инициатива се случва за втори път, след като преди година се оказа изключително успешна.

На 7 декември в спортна зала "ОЗК Арена Русе" ще излязат на сцената Миро, групите "Тангра" и "Тоника", фънк бандата "Сол Бемол" и изключителната българска народна певица Николина Чакардъкова, съобщиха от регионалната телевизия TVN, където Маринова работеше приживе. Началният част на концерта е 18,30 ч.

Реклама

"Както и миналата година, събраните средства ще бъдат за благотворителни кампании на фондацията - каузи, които Виктория не успя да завърши, но ние заедно ще успеем! Нека да покажем, че доброто ни обединява!", обявиха организаторите на благотворителното събитие.

Сертификати за дарение на стойност 5, 10, 20, 50 и 100 лв. могат да бъдат закупени от различни точки в Русе. Организаторите поясняват, че сертификатът за дарение гарантира единствено седящо място в залата, но няма фиксирани места. И съветват от по-рано да се сдобиете с пропуск, тъй като местата в спортната зала са ограничени и бързо свършват.

Виктория Маринова беше убита на 6 октомври миналата година, като случаят получи широк отзвук не само в българските, но и в чуждестранните медии. Около обяд на трагичния ден 30-годишната жена е тичала по крайбрежната алея на Русе. Убиецът Северин Красимиров я пресреща и завлича в близките храсти, където я изнасилва, нанася й жесток побой и я убива. Смята се, че това се развива между 11 и 11,45 ч., а тялото на убитата е намерено два часа по-късно от случайни минувачи.

В момента Северин е в затвора, където излежава 30-годишна присъда за жестокото убийство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама