Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7905141 www.bgdnes.bg

ТЕЛЕШКИ ГЮВЕЧ

Необходими продукти:

600 г телешко месо

100 мл олио

2 глави лук

4 бр. домати

250 г картофи

5 бр. чушки

2 бр. патладжани

1 ч.ч. бамя

1 връзка магданоз

черен пипер

сол

2 бр. яйца

200 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото на порции и го запържвате леко в сгорещеното олио. След това добавяте лука, нарязан на ситно, и го задушавате до омекване. Подправяте ястието със солта и черния пипер, след което прибавяте нарязаните на кубчета патладжани, картофи и чушките и бамя, почистена от дръжките. Изсипвате гювеча в тава. Покривате го със ситно нарязания магданоз. Печете ястието до пълното омекване на месото и зеленчуците. Готовия гювеч заливате с паста от разбитите яйца и мляко и го запичате за още 15 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама