Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7923789 www.bgdnes.bg

Препоръки при предиабетно състояние и при проявена захарна болест advertorial icon

• Спазвайте диета, богата на сложни въглехидрати, умерено белтъчини, по-малко бързи въглехидрати и мазнини и много фибри, антиоксиданти, витамини и минерали. Това важи както за диабетно болните и застрашени от усложнения, така и за хората с наднормено тегло, предразположени към диабет.

• Употребявайте умерено количество мазнини и не ги съчетавайте с бързи въглехидрати.

• Ограничете до минимум продуктите с наситени и особено трансмастни и препържени мазнини, но включвайте омега 3 мастни киселини в менюто си.

• Намалете количеството сол.

• Птерокарпус, горчивият пъпеш (момордика), гимнемата, андрографис, бобовите шушулки и листата от черница са билки, традиционно използвани в медицината за понижаване нивата на кръвната захар.

• Поемайте достатъчно количество здравословни течности – диабетно болните имат по-голяма нужда от тях. Започвайте деня с поне 2 чаши топла вода.

• Избягвайте тютюна под всякаква форма. Той свива кръвоносните съдове и възпрепятства кръвообращението. Употребата на алкохол и кафе да е в много ограничени количества.

• Билки, подобряващи кръвообращението, са центела азиатика, гинко билоба, гроздово семе, глог и др. Центелата помага и при невропатия; по указание на лекаря може да включите и алфа-липоева киселина.

• Правете си редовни изследвания при офталмолог и приемайте продукти, полезни за зрението (боровинки, арония, гроздово семе, цинк, витамини А, от В група и Е).

• Увреждането на бъбреците е едно от най-честите усложнения при диабет тип 2. Билката Леспедеза подобрява кръвообращението в бъбреците и предпазва клетките им от увреждане.

• Хромът подобрява инсулиновия дефицит и понижава нивата на кръвната захар.

• Цинкът подобрява усвояването на хрома и метаболизма на въглехидратите, а недостигът му предразполага към усложнения от диабет. Той е и мощен антиоксидант.

• Билката Птерокарпус влияе благоприятно при нарушения на липидната обмяна, високи нива на триглицеридите и холестерола. Освен това има изследвания за действието му за подобряване на чувствителността на клетките към инсулина.

Диабетът е заболяване, което несъмнено влияе на начина на живот. То пряко афишира за смяна на хранителните и двигателните навици. Последните научни факти сочат, че с добра профилактика и комплексно навременно лечение прогнозата може да бъде чувствително подобрена!

ДиабеФор Глюко е натурален продукт, съдържащ патентован екстракт Silbinol от дървото Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди. Той допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и за нормалния метаболизъм на хранителните вещества в организма. Екстрактът Silbinol подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Със своите специфични действия, той повлиява чувствителността на рецепторите към инсулина в самите клетки, като по този начин осигурява по-добро усвояване на глюкозата от кръвта в клетката и следователно намаляване на кръвната захар. Освен това благоприятства поддържането на нормално тегло. ДиабеФор Глюко не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Може да се приема дълго време, без да притежава странични ефекти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc

Реклама
Реклама
Реклама