Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7930209 www.bgdnes.bg

"Левски" без победа навън от юли

Мачовете извън София са големият проблем на "Левски" този сезон.

"Сините" имат само една победа в провинцията през сезона - срещу "Дунав" в Русе с 4:1. И тя бе записана още в първия кръг на първенството. На далечния вече 15 юли.

Оттогава "Левски" е изиграл четири мача извън столицата. В тях отборът има две равенства - с "Етър" и с "Берое" (1:1 в събота). Записа и две загуби - от "Лудогорец" и "Ботев" (Пд).

Реклама

Като гост "сините" са победители над "Царско село", "Славия" и "Витоша", но и трите мача бяха в София. Направиха 2:2 и с ЦСКА-София на Националния стадион.

За разлика от гостуванията "Левски" е почти безгрешен като домакин. На "Герена" играчите на Петър Хубчев имат осем победи и само една загуба - от "Берое" (1:3).

Въпреки непостоянството в изявите у дома и като гост на "Левски" отборът се представя по-добре от миналия сезон. По това време преди година "сините" бяха трети в класирането, а сега са на второ място. Тогава бяха събрали 37 точки срещи 39 т. в момента.

"Левски" направи 1:1 с "Берое" в събота и прекъсна серията си от четири поредни загуби от този отбор.

"Като точки няма как да не съжаляваме - заяви Петър Хубчев след ремито. - За разлика от предишното ни гостуване сега търсехме победата до края. Особено през второто полувреме. Агресията се промени, желанието, искахме да спечелим. Без това няма как да съществуваме. Че отговорихме бързо, съм доволен. Но получихме елементарен гол. Може би моментно разконцентриране беше причина за този гол. Не е нормално това."

В сряда "Левски" посреща "Черно море" в 1/8-финал за Купата на България в сряда от 17:30 ч. Надпреварата е от изключителна важност за "сините", ако искат да вдигнат трофей след 10 години суша. В Първа лига тимът изостава на 6 точки от лидера "Лудогорец", който снощи гостува на ЦСКА-София.

Реклама

Хубчев не очаква нещо различно от успех в двубоя с "Черно море".

"Най-лесният въпрос за треньор на "Левски" е какво очаква от мач на отбора на "Герена". От 30 години друг едва ли ви е казал, че чакаме друго освен победа. Може да има промени. Някои хора имаха проблеми, може да се наложи да правим рокади", добави треньорът.

Двубоят с "Берое" заради травми пропуснаха Нуно Рейш и Николай Михайлов. Португалецът се очаква да е на линия за срещата с "Черно море".

"Рейш има контузия от предния мач. Мисля, че ще се оправи за следващия двубой. Контузията не е страшна, а болезнена - това е проблемът", обясни Хубчев.

По време на двубоя в Стара Загора проблеми имаше Иван Горанов, но той остана на терена до края.

Една от звездите на "Левски" Паулиньо сподели, че още му тежи загубеният финал за Купата на България срещу "Славия".

"Истината е, че не трябва да излизаме на терена с тази мисъл, за може да печелим мачовете си и съответно да грабнем титлата или купата на страната - каза бразилецът. - Трябва да излизаме с освободено съзнание, да покажем наистина какво можем и на какво сме способни. С повечето момчета сме от скоро в клуба, сега имаме нов треньор. Да, наясно съм със ситуацията, но ще направим всичко възможно, за да променим тази тенденция. Влизаме на 100% във всеки мач. При всички случаи моята основна цел е да спечеля трофей с "Левски". Нещо, което не мога да забравя и още ме боли, е онзи момент, когато купата бе в ръцете ни - мачът със "Славия". Тогава изпуснахме трофея в последния момент и никога няма да забравя за този мач. Искам да вдигна купа и да видя радостта в очите на феновете."

Текст: Хубчев има проблеми с контузени играчи

Реклама
Реклама
Реклама