Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7930606 www.bgdnes.bg

Глас №1 в света лекува деца със звуци

Признатата от Гинес обикаля цялата страна

С родопска музика и чанове Смиляна Захариева въздейства върху организма

Най-силният глас на планетата е на българка, която лекува деца със звуци.

С изпълнението на родопски песни и с уникалната сила и честота на гласа си Смиляна Захариева въздейства върху организма на боледуващи и затворени дечица и им помага да се справят със своите проблеми.

Смиляна е създала своя уникална звукотерапия, която включва песни, звън на чанове и занимателни игри с деца и родители, в които малчуганите откриват и развиват своите заложби. И с тази специална терапия Захариева обикаля цялата страна, за да помага на подрастващите.

Реклама

"Подобни семинари проведох в София, Пловдив, Варна, Хасково, Бургас, пещерата "Божиите очи" и много други. В Пловдив се срещнах с едно момиченце, което беше много необщително. Направихме тази терапия и накрая й подарих тайно едно звънче. След това момиченцето се избавило от своята некомуникативност и започнало да иска срещи със свои връстници, както и отново да направим тази терапия", сподели пред "България" официално признатата от "Гинес" за жената с най-мощен глас в света.

По подобен начин във Варна Захариева организирала звукотерапия с чанове и песни между деца и родители. "На излизане дечицата си тананикаха песните в същата тоналност, каквато се пееше. Затова е много важно ние като родители какво ще им подадем и те какво ще възприемат", категорична е Смиляна.

Едно от най-запомнящите се и емоционални преживявания било в пещерата "Божиите очи".

"Тя не е пригодена за концертни изяви, но условия за тях могат да се създадат, защото е природен феномен, който не бива да пренебрегваме. Преди години пях в пещера в Швейцария на над 150 метра дълбочина, до която стигнах с вагонетка. И какъвто глас излизаше отдолу, такъв се чуваше и горе по брилянтен начин", разказва Смиляна Захариева и добавя, че цялата поляна пред "Божиите очи" била заета от паркирани автомобили на хора, дошли да зърнат и чуят песните и чановете в пещерата край Луковит.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама