Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7931658 www.bgdnes.bg

Бански чомлек

Необходими продукти:

телешки или свински джолани - около 2 кг

картофи - 1,5 кг едро нарязани или цели

кромид лук - 3-4 цели глави

моркови - 5-6 бр. средни по големина

чесън - 1 цяла глава, необелена

червено вино - 300 мл

олио - 150 мл

доматен сос - 300 мл, разбъркан с 1 с.л червен пипер

дафинов лист - 2-3 листа

черен пипер на зърна, бахар, сол

Начин на приготвяне:

На дъното се изсипва доматеният сос. И започва реденето на пластове. В средата се слагат джоланите, предварително посолени и овкусени. Прибавят се целите картофи, главите кромид лук, чесънът, целите моркови и между тях подправките. Пече се на слаба фурна, под 100 градуса цяла нощ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама