Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7931841 www.bgdnes.bg

Стотици на поклонението на Стефан Данаилов преди обявеното време (снимки)

Поклонението на легендарния Стефан започна час преди обявеното време. В сградата на Народния театър "Иван Вазов" достолепният актьор бе положен в затворен ковчег от махагон. 

Първа с Ламбо се прости Корнелия Нинова. Всички от БСП влязоха в 10:55 с червени рози.

След нея да се поклони влезе Вежди Рашидов, който сподели: Обичах го много, а след известно време пак ще сме заедно.

Реклама

Фенове на актьора с цветя се подредиха до фонтаните. Мария Статулова, която каза: "Стефан може да раздава. Двете с Невена много го обичахме. Той много помогна и на Йордан Радичков, намери му лекарства и той се оправи". 

Татяна Лолова, която също е там заяви: "Стефан каза да не го жалим, аз го сравнявам с Петър Дънов - и той беше толкова обичан. Избран от Бога човек". 

Другия, който е тук е Тео Елмазов. Той каза: "Той е цяла епоха в театъра, имах радостта да работя с него няколко пъти. Имаше чувство за хумор и приемаше всичко на шега". 

Племенницата на Стефан Данаилов - Роси Обрешкова: "Осиротях. Първо със загубата на мама а и сега с неговата".

Тя обясни, че на представлението му в петък и събота в НАТФИЗ всички са пуснали гласа му на телефона, за да е "с тях". 

Има положени 22 венци преди 11:00, като най-големият, с бели цветя, е от премиера Бойко Борисов.

Реклама

Следва този с червени рози от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Венци има и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, "Сатиричния театър", "Младежки театър „Николай Бинев“, Народен театър "Иван Вазов", "Театър 199", Красимир Каракачанов, Български олимпийски комитет, БНБ, Министерство на икономиката, ПГ ГЕРБ, "Розаимпекс", ПП Воля, Народното събрание, Комисия по култура и медии, Сергей Станишев, Министерство на Културата, Корнелия Нинова, БСП - София, МВР, Министерството на земеделието, храните и горите, Министерство на Туризма, Министерство на здравеопазването, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", в. "Труд", НОВА ТВ, БНТ, БСТВ, Столичен куклен театър, Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен, Съюза на тракийските дружества в България, Фамилия Балкански,

Държавен куклен театър - Сливен, ген. Андрей Боцев, куклените театри в Бургас, Габрово, Варна, Киркорови баща и син.

Реклама
Реклама
Реклама