Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7932776 www.bgdnes.bg

Президентът Радев дойде да се сбогува със Стефан Данаилов, ето още кой (Видео)

Поклонението на легендарния Стефан започна час преди обявеното време. В сградата на Народния театър "Иван Вазов" достолепният актьор бе положен в затворен ковчег от махагон.

Броени дни преди да навърши 77 години, една от емблемите на българския театър и кино почина на 27 ноември във Военномедицинска академия, където преди това беше приет за лечение.

Реклама

Сред дошлите да се сбогуват и десетки негови колеги, приятели и ученици. Към 12 часа дойде и президентът Румен Радев. 

Вальо Михов каза: Велика душа загубихме, Господ прибира най-любимите си чеда и двамата сме наивници, той ме съветваше много и за футбола. 

Георги Първанов: много направи за партията, направи и за мен. Помагал ми е за отстояване на непопулярни позиции. Беше голям.

Корнелия Нинова: Изпратихме голям талант, красота, любов, преживяваше болките и радостите ни. За нас той бе вдъхновение, обич. Загубихме своя духовен баща, макар че последно ни каза. Не плачете, продължаваме заедно, където и да съм, смъртта не може да ни раздели. Искам да изкажа поклон поклон пред великия, недостижим човек Стефан Данаилов. 

Владо Пенев: Иска ми се да го запомня усмихнат, с неговата човечна усмивка. Има раздели, които не можеш да проумееш. Ужасно много ми е помагал в различни периоди от живота ми. Искам да му кажа "благодаря".

Настоящи и бивши ученици на Стефан Данаилов се събраха да се поклонят.

Сава Драгунчев сподели, че никога не ги е оставил да тъжат и че би започнал с шамарите ако ги види сега. 

Реклама
Реклама
Реклама