Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7933460 www.bgdnes.bg

Феновете на "Атлетико" (М): Гризман, умри!

Замерят футболиста с чадър при завръщането му на "Уанда Метрополитано"

Жестоки обиди получи футболистът на "Барселона" Антоан Гризман при завръщането си на стадион "Уанда Метрополитано". Феновете на "Атлетико" (Мaдрид) не пожалиха световния шампион, който преди това носеше фланелката на "дюшекчиите", но реши да поеме към "Камп Ноу". "Барса" спечели трудно дербито с 1:0 с гол на суперзвездата Лионел Меси 4 минути преди края. Така каталунците запазиха лидерската си позиция в класирането.

Антоан бeшe пocрeщнaт c чудовищни скандирания: "Гризмaн, умри!". В един момент по време на срещата по футболиста беше хвърлен и черен чадър. Издигнат бе и плакат "Искаше слава, а забрави да бъдеш мъж!". Ръкoвoдcтвoтo нa Иcпaнcкaтa футбoлнa фeдeрaция ще разследва плашещите скандирания на домакинските фенове. По всяка вероятност "Aтлeтикo" (М) ще oтнece солена глoбa. Очаква се дoри тимът дa бъдe нaкaзaн c мaч бeз публикa.

Реклама

Старши треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде остана много доволен от успеха на своя тим.

"Тези три точки са много важни. Тук се страда. Такъв мач е подчертан в календара. Очаквахме "Атлетико" да започне така. Първите 20 минути бяха силни и във всяка ситуация ни притесняваха. На терена имаше двама вратари, които могат да вършат чудеса. Изненадва ме, когато казват, че ако не е Тер Стеген, няма да спечелим. Това се изисква от него. Той е голям вратар и знаем, че можем да разчитаме на него", призна специалистът.

"Винаги е голямо предимство да имаш Меси в изравнени мачове. Нямам думи за него. Не е само въпрос на талант. Винаги е силно мотивиран", сподели Валверде. Той успокои, че контузията, която Жерар Пике получи, не е сериозна и той ще е готов за игра още в следващия мач с "Майорка".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама