Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7934100 www.bgdnes.bg

Бутат имоти на ало мафията

С успешна акция срещу палати на ало измамници се похвалиха от спецпрокуратурата. След разпореждане експерти от ДНСК проверяват строителните книжа на 103 имота, собственост на 27 арестувани и обвинени през годината бандити в Горна Оряховица, Левски, Ветово, Ружинци и Берковица. При прегледа на строителните книжа се оказва, че 39 от палатите на ромските бандити са незаконни. До момента са издадени 17 заповеди за премахване на постройките, а за други 20 предстои това да стане до дни. За други пет постройки, ползвани от мургавите бандити, е издадена забрана за ползване.

Открити са и още 23 постройки с липсващи строителни книжа, но заради факта, че те са вдигнати преди 1999 г., тяхното събаряне е невъзможно, уточниха разследващите.

Наред с премахването на ромските палати от прокуратурата и ДНСК започват и разследвания срещу общинските чиновници, позволили строежа и безпрепятственото съществуване на незаконните постройки. На мушка са взети трима служители в община Ружинци, двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама